Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Rakúsko

Dvojnásobná premiéra

Thursday, 28. 04. 2011 - 09:33, Daniel Mandzi   

Dvojnásobná premiéra

Víkend pred Veľkou nocou bol v znamení dvojnásobnej premiéry novozaloženého R-GT- team.sk.Prvou premiérovou bol samotný štart nového teamu v zložení Pavol Knapek a Peter Švarc. Táto dvojica po temer 30 rokoch pôsobenia v rally, už druhú sezónu jazdí spoločne rakúsky šampionát Austrian rallye challenge. Úvodným podnikom bola Triestingtal rally vo Weissenbachu.

r-gt-team-sk1.jpg
Druhou premiérov bol štart s novým autom, ktorého kategória sa dostala aj do názvu teamu. Náš team ako prvý v strednej Európe predstavil Nissan 350 Z v úprave pre rally.

Stavbu auta, ktorá trvala osem mesiacov sprevádzali ako každý nový projekt problémy. Väčšina z nich bola  zapríčinená  absolútnym nedostatkom informácii o úpravách tohto typu auta na rally. Týždeň pred samotným prvým štartom bol naplánovaný prvý funkčný test na Slovakiaringu. Po pár odjazdených kolách bohužiaľ došlo k poruche a test bol ukončený. Z tohto dôvodu sa zrušilo aj plánované predstavenie teamu pre média.  Celý týždeň sa pracovalo do noci aby nebol ohrozený premiérový štart.

r-gt-team-sk2.jpg

Na rampu vo Weissenbachu  sme nastupovali s tým, že samotný ostrý test sa uskutoční až tu. Po prvých dvoch rýchlostných skúškach bolo potrebné vyriešiť  nevyspytateľné správanie zadnej nápravy. Po výmene tlmičov a pružín v prvom servise sa to výrazne zlepšilo. Starosti robil aj motor, keď elektronika často volila núdzový režim. V ďalšom servise sme ešte menili nastavenie výšky podvozku a auto sa už začínalo správať podľa našich predstáv. Napriek týmto problémom sme videli cieľ a v našej triede (autá GT) sme skončili druhý.  Náš Nissan vzbudzoval veľkú pozornosť nielen u divákov, ale aj u ostatných teamov.

Pokiaľ všetko funguje, ako má tak je to úplne famózne zvezenie - 300 koní a zadný náhon robí svoje J. To všetko nás presvedčilo, že Nissan 350 Z bola dobrá voľba.

Na rýchlostných skúškch v okolí Weissenbachu nás povzbudzoval početný fan klub zo Slovenska, za čo im ďakujeme.

r-gt-team-sk.jpg

Najbližšiou rally je Jacques Lemans rally v korutánskom St. Veit, ktorá sa koná 17.6.2011.   Prestávka bude využitá na ďalšie testy a úpravy nášho súťažného náradia. Držte nám palce.

Peter Švarc, R-GT- team.sk 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri