Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

„Dvojkolesový“ Marc Marquez testoval formulu jeden!

Wednesday, 06. 06. 2018 - 11:18, Ľuboš Kašický   

„Dvojkolesový“ Marc Marquez testoval formulu jeden!

Pamätáte si, ako kedysi Valentino Rossi skúšal monoposty Ferrari F1? Teraz sa do kokpitu F1 posadil „ofrklý" šampión Marc Marquez. Príležitosť dostal od Red Bullu.


Pod rakúskym Spielbergom sa začiatkom týždňa stretli Niki Lauda, Helmut Marko aj Mark Webber, aby sa zúčastnili akcie so štvornásobným majstrov sveta a lídrom priebežného poradia dvojkolesového šampionátu MotoGP, Španielom Marcom Marquezom.

ap-1vvq91vfd2111-news.jpg

Rodák zo západokatalánskej Cervery od príchodu do najvyššej kubatúry majstrovstiev sveta v roku 2013 valcuje svojou Hondou celú konkurenciu a začína byť vo svojich 25-tich rokoch dosť arogantný (viď jeho niekoľko agresívnych predbiehaní v tejto sezóne, keď zostrelil nejedného súpera - vrátene „doctora" Rossiho). FIM mu jeho kúsky nepochopiteľne toleruje a Španiel sa niekedy nevie vtesnať do svojej kože.

ap-1vvqrmk5h2111-news.jpg

Jedným z jeho sponzorov je Red Bull a tak Marc Marquez dostal tento týždeň príležitosť zajazdiť si na rakúskom okruhu F1 s monopostom tímu Scuderia Toro Rosso z roku 2012. Po Rossim a Jorge Lorenzovi, ktorý dostal možnosť nedávno od Mercedesu, je to tretí zo súčasnej generácia motorkárov, ktorí si zajazdili v F1. Opačne si to vyskúšal iba Alonso, ktorý v roku 2015 mohol potrápiť Hondu Marca Marqueza.

ap-1vv3tw4rw2111-hires-jpeg-24bit-rgb-news.jpg

„Bol to môj sen, zajazdiť si v najrýchlejšom aute na svete," povedal na tlačovke Marquez. „Mal som veľký rešpekt a nespal som dnes dobre. Je to neskutočný zážitok a jeden z vrcholov mojej kariéry. Je to úplne odlišné od MotoGP. Inak musíš brzdiť, inak vchádzať do zákrut. Auto má neuveriteľný prítlak, ktorý som si užil v zákrutách."

ap-1vvrnke552111-news.jpg

Ako to vyzeralo si však pozrime na niekoľkých fotkách z akcie. Kým však Marqueza pustili do kokpitu, tak absolvoval najprv jazdy so simulátorom a potom mu bol k dispozícii skúsený Mark Webber.

ap-1vvqrkq8d2111-news.jpg

ap-1vvq6t2r92111-news.jpg

ap-1vvq6yuxs2111-news.jpg

ap-1vvq6rpqw2111-news.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri