Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dvakrát zlato aj bronz pre XIQIO Racing a Tomáša Ondreja

Sunday, 29. 05. 2016 - 09:44, Public relations   

Dvakrát zlato aj bronz pre XIQIO Racing a Tomáša Ondreja

Pre XIQIO Racing je jedným z domácich podujatí Moris Cup Jahodná, preteky automobilov do vrchu. Na tých práve ukončených sa košický tím blysol dvoma víťazstvami v triede, ale dvoma tretími v absolútnom poradí.

 

Tibor Szabosi;c30i8163.jpg

Tomáš Ondrej trať pretekov automobilov do vrchu v Košiciach dôverne pozná. Bodaj by aj nie, veď tu štartuje v podstate každý rok, navyše býva často tento úsek zaradený aj ako rýchlostná skúška v rámci Rallye Košice. V minulom roku, pri svojej premiére s vozidlom Škoda Fabia WRC v nedeľných pretekoch, ovládol celé slovenské jazdecké pole a vyhral. Aj preto bol už pred štartom aktuálneho ročníka Moris Cup Jahodná pasovaný do úlohy jedného z favoritov na pódium.

Tibor Szabosi;c30i6738.jpg

„Je pravda, že v minulom roku sa mi podarilo vyhrať, ale to bola naša Škoda Fabia WRC v kopcovej úprave, čiže bez restriktora. Teraz ideme kompletnú rally špecifikáciu, čiže aj s restriktorom a pri počte kopcových špeciálov, ktoré majú raz toľko výkonu ako my, to nebude ľahké," vysvetlil pred pretekmi Tomáš Ondrej.

Tibor Szabosi;c30i8062.jpg

Napriek tomuto hendikepu však Tomáš nielen v sobotu, ale aj v nedeľu zajazdil súčet časov, ktoré ho pasovali na tretie miesto absolútneho slovenského poradia. Zároveň vyhral skupinu A, ale aj triedu A+2000, čiže si z Jahodnej odviezol množstvo cenných trofejí.

Tibor Szabosi;gh7p9393-4.jpg

„S autom som šiel asi maximum čo sa dalo, o čom hovoria aj dosahované časy. Rozdiel medzi mojimi časmi je iba dvestopäťdesiatdeväť tisícin. Som rád, že sa mi podarilo dojazdiť na treťom mieste v oboch súťažných dňoch a zároveň vyhrať skupinu aj triedu. Auto funguje super. Moje poďakovanie patrí šéfovi tímu Mariánovi Mičákovi, ale aj všetkým partnerom, mechanikom a kamarátom," povedal po pretekoch Tomáš Ondrej.

Tibor Szabosi;gh7p9398-5.jpg

Spokojnosť s výsledkom samozrejme prejavil aj manažér XIQIO Racing Teamu, Marián Mičák: „Samozrejme, že som spokojný. Ako už Tomáš povedal, na týchto pretekoch bola nesmierne silná konkurencia, na podstatne silnejších autách. Tomáš však dokázal, že sa dokáže popasovať aj so silnejšími súpermi, o čom hovorí samotný výsledok."

XIQIO Racing, Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri