Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dva pretekárske víkendy Jantár Teamu

Wednesday, 02. 08. 2017 - 21:37, Public relations   

Dva pretekárske víkendy Jantár Teamu

Slovenský Jantár Team má za sebou dva veľmi náročné víkendy. Prvým bolo podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu v Dobšinej, druhé do domáceho šampionátu na Jankovom vŕšku.

 

Tibor Szabosi;c30i6365-6.jpg

Poďme však pekne po poriadku a pozrime sa, čo sa dialo v rámci podujatia, ktoré je zaradené do európskeho kopcového šampionátu a na ktorom sa zúčastnili obaja jazdci Jantár Teamu, čiže Ján Miloň a Jaroslav Dubóczi.

Tibor Szabosi;asf-2360-1.jpg

XXXIV. Dobšinský kopec 2017, podujatie zaradené ako ôsme kolo Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu opäť nesklamalo slovenských divákov motoristického športu. Na štart sa totiž postavilo takmer stodvadsať súťažiacich, vrátane kompletnej európskej špičky. Medzi nimi aj Ján Miloň, ktorému patrí v priebežnom poradí európskeho šampionátu druhé miesto v skupine a triede GT a Jaroslav Dubóczi, bojujúci o body do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu.

Tibor Szabosi;c30i4030-7.jpg

„Dobšinský kopec bolo pre mňa konečne podujatie, ktorého trať som poznal dokonale, veď som tu štartoval už veľakrát. Až doteraz sa mi na každých pretekoch európskeho šampionátu darilo vylepšovať dosahované časy. V Dobšinej, neviem prečo to nešlo. V podstate čas dosiahnutý v prvom tréningu bol pre mňa zároveň aj najrýchlejším. Som z toho dosť sklamaný, myslel som, že domáce prostredie mi pomôže a mne sa podarí dosiahnuť víťazstvo a posunúť sa na vedúcu priečku medzi GT-čkami v Európe. Analyzoval som všetky jazdy, nikde som nenašiel jedinú chybu, no časy neboli dobré," povedal po Dobšinskom kopci Ján Miloň.

Tibor Szabosi;c30i0742-5.jpg

Druhý jazdec Jantár Teamu, Jaro Dubóczi bol so svojim vystúpením v Dobšinej spokojný. Jemu sa darilo, od jazdy k jazde vylepšoval čas, výsledkom čoho bolo druhé miesto v triede E1 nad dva litre s jednou poháňanou nápravou.

Tibor Szabosi;c30i2002-8.jpg

„V mojom prípade bolo všetko dobré, podarilo sa nám dobre nastaviť auto, z čoho samozrejme plynuli dobré časy. Škoda, že bolo tak veľmi teplo, ak by bolo o pár stupňov chladnejšie, mohlo to byť určite ešte lepšie," zhodnotil Jaro Dubóczi v krátkosti svoje dobšinské vystúpenie.

Tibor Szabosi;c30i1321-9.jpg

Iba týždeň po podujatí v Dobšinej Jaroslav Dubóczi štartoval opäť v rámci slovenského kopcového šampionátu, teraz pre zmenu na Jankovom vŕšku. Tu počas oboch súťažných dní dosiahol na rovnaké umiestnenie, čiže na druhé miesto v triede E1 nad dva litre s jednou poháňanou nápravou.

Tibor Szabosi;c30i5496-9.jpg

„Podarilo sa a to aj napriek faktu, že som celý víkend zápasil s boľavou, presilenou ľavou rukou. Všetko fungovalo a mne sa podarilo z vlaňajšieho najrýchlejšieho času stiahnuť ďalšie dve sekundy. Som nadmieru spokojný," dodal Jaro po pretekoch na Jankovom vŕšku.

Tibor Szabosi;20170721-203017.jpg

Na Jara Dubócziho teraz čaká takmer mesačný oddych od pretekov, Ján Miloň na rozdiel od neho zase absolvuje dvojicu pretekov európskeho šampionátu, najskôr vo Francúzsku a následne vo Švajčiarsku. O tom, ako sa mu na spomínaných pretekoch darilo vás budeme opäť informovať.

Jantár Team, M.Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri