Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dva ku jednej pre KL Racing v Prešove

Tuesday, 05. 05. 2015 - 09:22, Miroslav Majláth   

Dva ku jednej pre KL Racing v Prešove

Do druhého kola slovenského rally šampionátu nastúpil KL Racing Rally Team s trojicou súťažných posádok, cieľ videli iba dve.


Tibor Szabosi;h7p0795-6.jpg

Úvodná, večerná dvojica rýchlostných skúšok priniesla pre slovenský KL Racing Rally Team štvrté miesto absolútneho poradia. To všetko zásluhou Tomáša Kukučku a Radovana Moznera mladšieho, ktorí pilotovali Subaru Impreza WRC. V úvodnom teste druhého súťažného dňa dojazdil Tomáš s Radovanom najskôr na desiatom mieste, následne však prišlo odstúpenie zo súťaže. „Už štart do prvej rýchlostnej skúšky, mestského okruhu v Ľuboticiach bol veľmi zaujímavý. Štartér nám dal pokyn tak nešťastne, že kým sme sa stihli pohnúť práve okolo prechádzal Béreš a Drotár. Len tak, tak sme sa medzi nich vopchali. Bolo to fakt veľmi tesné, na druhej strane sme asi potešili divákov, keďže zrazu na okruhu jazdili tri WRC-čka v tesnom závese za sebou. Po tomto adrenalínovom začiatku sme nakoniec prenocovali na štvrtom mieste absolútneho poradia. Druhý deň sme chceli zatiahnuť, pričom cieľ bol tretie miesto. V prvej rannej rýchlostnej skúške sme síce začali trochu opatrnejšie, dôvodom bolo rosiace sa čelné sklo, odstup od špice však bol minimálny. Následne nám však odišlo turbo a našim plánom bol koniec," vysvetlil Tomáš Kukučka dôvod odstúpenia zo súťaže.

Tibor Szabosi;h7p0743-3.jpg

Vlastimil Majerčák s Michaelou Vejačkovou bojovali už od úvodu s drobnými technickými problémami Mitsubishi Lancer EVO IX a tak im po úvodnej dvojici rýchlostných skúšok patrilo deviate miesto absolútneho poradia, napriek tomu im patrila prvá priečka v triede 3. Po výmene diferenciálu v raňajšom servise, kde si na svoje konto pripísali penalizáciu dvadsať sekúnd za oneskorený príjazd do časovej kontroly, prišiel prepad na piate miesto v triede. Po následnej peknej stíhacej jazde, keď sa Vlastovi s Michaelou podarilo niekoľkokrát vyhrať triedny súboj im v cieli nakoniec patrilo druhé miesto v triede 3 a deviate absolútneho poradia. „Nakoniec všetko dopadlo dobre a my sme spokojní. Škoda tej výmeny diferenciálu, mohlo to byť podstatne lepšie. Napriek tomu sme si super zajazdili a spoločne s Michaelou sme radi, že po problémoch, ktoré sme mali s autom pred Eger Rallye, sme sa tu v Prešove mohli konečne zapojiť do súťaže a dôjsť až do cieľa," zhodnotil Vlasto Majerčák.

Tibor Szabosi;h7p1915-3.jpg

Treťou posádkou, ktorá v KL Racing Teame v rámci 22. Rally Prešov, v tíme debutovala, bola posádka Pavol Cireň - Marek Podobník. Spoločne sa predstavili na vozidle Honda Civic v triede 8. Už po štarte do piatkových dvoch rýchlostných skúšok bolo jasné, že Paľovi Honda dobre sadla, čoho dôkazom bolo aj víťazstvo v druhom meranom úseku v triede 8. Po štvrtej rýchlostnej skúške spomínanej dvojici patrilo druhé miesto s minimálnou stratou v triede. Následne prišla nováčikovská daň, keď po nájazde do jednej z početných zákrut, na vytočenú štvorku, sa posádka dostala niekoľko hodín po sebe. Samozrejme tento moment psychicky rozhodil jazdca, ktorý následne volil opatrnejšie tempo. Napriek tomu im v cieli vybojovali tretie miesto v triede. „Bola to v podstate moja prvá súťaž zaradená do veľkého slovenského šampionátu. V minulosti som už raz štartoval, to však bolo v triede F, kde sa mi nevyhýbali technické problémy, čiže sa to ani nepočíta. Navyše som si na Rally Prešov prvýkrát vyskúšal Hondu Civic TypeR a musím povedať, že mi to auto zachutilo. Po tom, čo sme si prežili už od štvrtka niekoľko problémov, môžeme byť iba spokojní. Z umiestnenia mám veľkú radosť," povedal debutant v tíme, Pavol Cireň.

kl-racing-reklamni-partneri-2014-november.jpg

„Ja som spokojný. Škoda tých technických porúch, kvôli ktorým musel Tomáš s Radom odstúpiť, ale aj Vlasto s Miškou bojovať o návrat na pódium, ale nakoniec všetko dobre dopadlo. Potešil ma aj Paľo s Marekom, predsa len to bola pre Paľa prvá veľká súťaž, ale svojej úlohy sa zhostil dobre. Ďakujem našim posádkam za pekný výkon, vďaka samozrejme patrí aj partnerom , mechanikom, ale aj všetkým ktorí nám držali palce," ukončil manažér KL Racing Rally Teamu Marek Lokaj.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri