Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Druhé motokárové stretnutie slovenských jazdcov.

Wednesday, 23. 03. 2011 - 19:52, Daniel Mandzi   

Druhé motokárové stretnutie slovenských jazdcov.

Ešte predtým ako sa po dlhej zimnej prestavke na slovenských vrchoch konecne rozbehne vrchárska sezóna, stretli sa jazdci na dalšom priatelskom preteku dvojíc na motokárach. Vdaka vydarenému prvému stretnutiu sa do druhého preteku prihlásilo dvoj násobné množstvo jazdcov a tak sa v motokárovej hale stretlo až 28 teamov co je úctyhodných 56 jazdcov.

Štartovnú listinu obohatilo svojou úcastou niekolko slovenských formulových jazdcov ako napr. Jaroslav Krajci, Andrej Krajci, Erich Achs, cesky jazdec formule Reynard Michal Novický ale aj další jazdci plechových aut ako Peter Zácek, Pavol Jajcay, Marcel Liedl, Vladimír Lalík a iný. Za spomenutie stojí aj rakúska dvojica rally jazdca Haralda Gottlieba a Ing. Alexandra Tischera, ktorých súcet veku už dnes sa rovná neskutocným 113. rokom. Jedinou podmienkou na zostavenie teamovej dvojice, bol minimálny váhový limit 160 kg ( súcet váhy oboch jazdcov ). Po kratkej rozprave sa pretek zacal 10 minútovou kvalifikáciou, ktorá rozdelila všetky dvojice do A a B skupiny. V každej skupine absolvovali jazdci jeden hodinový pretek v klasickom smere jazdy a jeden hodinový pretek v opacnom smere jazdy. Povinné striedanie jazdcov bolo po každých 15 minútach.  

motokarove-s.jpg

Rozdelenie po kvalifikácií do A a B skupiny, však vôbec neznamenalo, že v B skupine boli slabší jazdci. B skupina dosahovala v preteku casy identické z A skupinou a o nádherné súboje nebola núdza. Na rozdiel od prvého stretnutia v tejto hale, malo toto druhé stretnutie poznatelne väcšiu dynamiku a to hlavne z dôvodu, že väcšina jazdcov už trat poznala. Samozrejme sa ukázala aj kvalita a vyzretost a aj jazdci ktorí v tejto hale ešte nejazdili ako napr. Marcel Liedl ci Marian Matus hned od zaciatku jazdili velmi rýchle casy. O konecnom poradí rozhodoval súcet získaných bodov v prvom a druhom preteku. Ako sa neskôr ukázalo, sila teamov bola tak vyrovnaná, že pre rovnost bodov v jednotlivých jazdách o konecnom poradí muselo rozhodnút umiestnenie v kvalifikácií.

Pôvodná myšlienka, respektíve ciel celého podujatia sa týmto pretekom naplnila, pretože okrem už samotného preteku, išlo hlavne o spolocné stretnutie a využitie uvolnenej atmosféry ku nadviazaniu nových priatelstiev ci výmenu skúseností. Ved priatelstvo a rešpekt sa z rivalitou nevylucujú.

kotting2.jpg

Na koniec treba len dodat že zrealizovat celé podujatia bolo možné len a len vdaka priatelským vztahom všetkých zúcastnených, co potvrdzuje skutocnost že na slovenských vrchoch panuje medzi jazdcami dobrá priatelská nálada. Sme presvedcený, že toto nebolo posledné stretnutie.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri