Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Druhé a tretie miesto medzi „poháristami“ pre Petra Prokopčáka

Wednesday, 07. 04. 2021 - 10:59, Miroslav Majláth   

Druhé a tretie miesto medzi „poháristami“ pre Petra Prokopčáka

Mladý Humenčan, Peter Prokopčák sa s vozidlom Honda Civic TypeR do kolotoča automobilových pretekov prvýkrát zaradil v minuloročnej sezóne, pričom od začiatku podáva pozoruhodné výkony.

 

Tibor Szabosi;ac7i1685-5.jpg

Spomínaná minuloročná kopcová sezóna bola pre motoristický šport nielen na Slovensku, ale v podstate na celom svete doslova pohromou. Neustále presúvanie termínov, či rušenie podujatí dalo poriadne zabrať nielen organizátorom, ale aj samotným pretekárom, či ich tímom. Vďaka pandémii boli poriadne zoškrtané kalendáre jednotlivých disciplín, pričom vlastne kopcová sezóna zahŕňala iba trojicu pretekov a šesť bodovaných dní v rámci pretekov automobilov do vrchu.

Tibor Szabosi;ac7i2204-3.jpg

A tak mladý Humenčan Peter Prokopčák hľadal riešenie, ktoré mu následne ponúkol seriál v slalome, či PD Cup. Hneď tu treba konštatovať, že si vôbec neviedol zle, keďže v slalome mu patrilo po sezóne 2020 tretie miesto a v seriáli PD Cup zase štvrté. Najlepšie výsledky však dosiahol v rámci už spomínaných pretekov automobilov do vrchu, kde si ako začiatočník vybral súboje v rámci Slovenského kopcového pohára.

Tibor Szabosi;ac7i0185-4.jpg

Pri svojom úplne prvom štarte na Pezinskej Babe medzi poháristami najskôr v sobotu vyhral, v nedeľu to bolo o trošku horšie, ale aj tak mu patrilo druhé miesto. Následne sa preteky presunuli na Ostrú Lúku pri Zvolene, toto podujatie však Peter vynechal. Záver krátkej minuloročnej sezóny sa konal na Slovakia Ringu, kde Peter so svojou Hondou Civic TypeR dojazdil najskôr na štvrtom a následne na treťom mieste pohárového absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;asr66942.jpg

Na Slovakia Ringu odštartovalo aj tohtoročné prvé kolo slovenského kopcového šampionátu a s ním aj úvodné kolo Slovenského kopcového poháru. Zdá sa, že Petrovi sa trať na Slovakia Ringu zapáčila o čom hovoria aj výsledky z Veľkonočných pretekov. Tu dojazdil Peter Prokopčák najskôr na treťom mieste absolútneho pohárového poradia a následne na druhom mieste.

Tibor Szabosi;asr66236.jpg

„Teším sa, že už odštartovala nová sezóna. Bolo to super, veľmi sa z toho teším, všetko fungovalo ako malo. Síce sa v sobotu s nami trošku zahrávalo počasie, ale v nedeľu už bolo dobre. Som rád, že som sa tu mohol zúčastniť,“ povedal Peter Prokopčák

Tibor Szabosi;asr67481.jpg

Ďalšie kopcové podujatie, ktoré má Peter Prokopčák v pláne absolvovať odštartuje presne o mesiac na Ostrej Lúke pri Zvolene.

Miro Majláth

Fotogaléria z podujatia



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri