Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotárovi fabia sedela, no myslí už na Lotus

Wednesday, 25. 04. 2012 - 22:09, T. Szabosi   

Drotárovi fabia sedela, no myslí už na Lotus

Tretím miestom v absolútnom poradí na XIX. Rally Prešov 2012 vstúpila do slovenského šampionátu DMACK Tyres RALLY 2012 posádka Slovakia Rally System Igor Drotár - Vlado Bánoci, ktorá sedela v kokpite Škody Fabie WRC. Výsledky z tejto súťaže sa započítavali z každého dňa samostatne, v ktorých táto skúsená dvojica skončila na piatom a štvrtom mieste. V triede 11 sa umiestnili po oba dni na druhej priečke, čo v tvári nestarnúcej dvojici vyvolalo úsmev. Okrem jazdeckých povinnosti mali na svojich pleciach aj organizačné, a nečudo, že počas súťaže boli v niektorých momentoch napätejší ako ich súperi.

Tibor Szabosi;co8c2412-4.jpg

Do súťaže vstúpili piatym miestom a neskôr si udržiavali priebežne štvrtú pozíciu, ale prvý súťažný deň nakoniec ukončili piatou priečkou, keď nedokázali odraziť útok dobre jazdiaceho Orsáka. Na druhý deň mu to však oplatili a skončili pred ním. Vďaka vyrovnanej jazde sa dokázali v absolútnom poradí posunúť o dve miesta vyššia „Veľmi sa tešíme nášmu umiestneniu, lebo skončiť na treťom mieste v danej konkurencii považujeme za dobrý výsledok. Na druhej strane si musíme uvedomiť, že vyhral reprezentant Poľska a jeden z najlepších jazdcov.

Tibor Szabosi;67c2279.jpg

Nedá mi nepovedať niekoľko slov aj za organizátora. Všetci sme odviedli kus dobrej práce, ale napriek snahe sa vyskytli chybičky. Mrzí voľný prejazd sobotňajšou ereskou, lebo všetko mohlo mať oveľa priaznivejší ohlas na celé podujatie. Sú aj také momenty a pokiaľ by neprišli, asi by sme si niektoré veci nedokázali vážiť, lebo všetko by bolo dokonalé," povedal s odstupom času na margo súťaže ostrieľaný jazdec rely Igor Drotár. Spokojnejší bol predsa len s dosiahnutým výsledkom, čo potvrdzovali aj jeho slová po súťaži. „Obaja s Vladom sme v cieli a máme z toho radosť. Už pred súťažou som povedal, že dopredu sa tlačí mladšia generácia a my starší sa jej snažíme čo najviac sťažiť cestu za úspechmi.

Tibor Szabosi;co8c3876-3.jpg

Jazdu sme si užívali a sme spokojní s dosiahnutým výsledkom v dobrej konkurencii," priznáva Igor. Viacerí môžu povedať, že domáce trate má doslova v malíčku, avšak skúsený jazdec jedným dychom hovorí, že aj keď je doma trate príliš nepozná. „Neštartovali sme na všetkých súťažiach, a za ten čas sa vystriedalo mnoho rýchlostných skúšok. Úprimne povedané nepoznám ich. Ak mám aj organizačné povinnosti, tak na prípravu nezostáva veľa času. Jazdiť doma je na jednej strane povzbudzujúce, ale na druhej zaväzujúce. Práve vtedy nechce jazdec urobiť žiadnu chybičku, pričom môže jazdiť kŕčovitejšie a pomalšie aby udržal auto na ceste.

Tibor Szabosi;co8c4848-8.jpg

Pred dvomi rokmi s wéercečkovou fabiou vyhral prešovskú rely a tentoraz s ňou skončil na treťom mieste. „Asi je nám súdené s ním vyhrávať, alebo umiestňovať sa medzi najlepšími," s úsmevom hovorí na techniku. „Tá počas oboch dní fungovala dobre, nemali sme žiadne problémy, ak nerátam že nám padla na jednej strane svetelná rampa počas nočnej rýchlostnej skúšky. V tejto sezóne budem mať v rukách okrem fabie aj lotus a už sa teším na nové auto." Je viac ako isté, že s wéercečkom sezónu nedokončia, pretože Igor je v tomto roku továrenským jazdcom Lotusu a netrpezlivo čaká na svoju súťažnú techniku. Podľa jeho slov, by sme ho mohli vidieť s ňou v šiestom mesiaci tohto roka.

Jaroslav Glovičko

Copyright manufacturer;img-0477.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri