Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotárovci ťažili v Rzeszówe maximum z minima

Tuesday, 12. 08. 2014 - 12:38, Martin Trenkler   

Drotárovci ťažili v Rzeszówe maximum z minima

Každý vedel, že známe a tradičné súťaže Majstrovstiev Slovenska v rally vystrieda v auguste jedna neštandardná a nesmierne náročná poľská súťaž - 23. Rajd Rzeszówski. Vedeli to aj Igor Drotár s Vladom Bánocim. Napriek množstvu problémov a starostí predviedli mladšej generácii, že aj z náročných podmienok dokážu vyťažiť cenné body.

Preberanie v utorok, rozpisy v stredu a vo štvrtok ráno, neskôr povinný shakedown a slávnostný štart. V piatok a v sobotu nasledovali náročné dni na rýchlostných skúškach, ktoré sa v ničom nepodobajú tým našim. Podmienky sú však pre každého rovnaké. A tak, ako sa Poliaci občas potrápia so slovenskými traťami, Slováci mali čo robiť, aby strávili poľské „drogy" (čiže cesty).

Tibor Szabosi;h7p6232-1.jpg

Slovo má Igor Drotár: „Vedeli sme zhruba, čo nás čaká, a to sa aj naplnilo. V stredu sme trénovali od siedmej rána do ôsmej večer, čo predstavuje nejakých 750 km tréningových jázd. Navyše sa urobil vláčik áut, takže človek nevidel ani tvar a polomer zákrut. Usporiadatelia však spravili naozaj skvelú robotu, a to po každej stránke."

Čo hovorí Igor na samotné trate? „Skúšky sú extremne náročné a veľmi špecifické. Jazdí sa po lazoch a schádza sa do dedín. V tých kopcoch buď natiahli nový asfalt, alebo ponechali starý, prípadne tam ostala rovno šotolina. Hneď od začiatku sme do toho šli naplno, aby sme mohli udržať krok so špičkou."

Tibor Szabosi;co8c5715-7.jpg

Problémy prišli hneď na úvod: „Žiaľ hneď na prvej skúške sme nešťastne dopadli za jedným horizontom a do cieľa sme došli na zlomenom disku. Po prvej RS, na ktorej zamiešala karty aj nejaká havária, sme figurovali na poslednom mieste. Koleso sme vymenili a na popršanej druhej RS, ktorá mala skoro 30 km, som takmer nezvládol jednu zákrutu. Narazili sme do priekopy a praskla nám hadička od hydraulického oleja. Auto nám o chvíľu na to prestalo radiť, mali sme navyše zahmlené okná, nevedeli sme presne, kam ideme. Nejako sme však došli do cieľa. Ďalšie skúšky už šli relatívne lepšie a na konci dňa sme sa posunuli z posledného miesta na deviate absolútne, ako najrýchlejší Slováci. V rámci slovenského šampionátu sme boli štvrtí, kvôli Poliakom, ktorí sa na Rzeszów prihlásili do MSR..."

Tibor Szabosi;h7p8146-2.jpg

Sobota však nepriniesla veľa pozitívnych zmien, i keď na konci dňa ide o body: „Na druhý deň nás čakali skúšky, ktoré sme nemali ani poriadne natrénované. Mali sme problém s rozpisom a nahodili sme až príliš pomalé, opatrné tempo. Trochu nám začalo vynechávať auto a tak sme napokon padli na absolútne 11. misto a 5. v slovenskom šampionáte. Ak to mám však zhrnúť, sme spokojní s výsledkom, upevnili sme si druhé miesto v MSR a posunuli sme sa dokonca aj bližšie k priebežne vedúcemu Grzybovi, ktorý havaroval. Slovenskí jazdci vzhľadom na podmienky šli naozaj naplno a niektorí ma skutočne milo prekvapili svojimi časmi," skonštatoval na záver Igor Drotár.

Tibor Szabosi;h7p8497-1.jpg

Najbližším podujatím budú preteky do vrchu v Cazine, ktorých sa Igor nezúčastní. Na mape Slovenska, Česka či Poľska túto obec nenájdete. Toto podujatie MSR PAV bude v Bosne a Hercegovine, 16.-17. augusta. Ďalším podujatím, kde sa uvidíme, bude MSR PAV 2014 v Čiernom Balogu.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;o8c5944.jpg

Tibor Szabosi;o8c6521.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri