Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Drotárovci na Rally Legend v San Marine

Wednesday, 09. 10. 2013 - 20:45, Martin Trenkler   

Drotárovci na Rally Legend v San Marine

Igor Drotár a Vlado Bánoci patria právom medzi najlegendárnejšie posádky slovenskej rally. Neuveriteľných 40 rokov útočia na stopky s entuziazmom a súťaživosťou, ktorá ich stále neopúšťa. Dnes deti a možno aj vnukovia tých, ktorí pred 40 rokmi sledovali mladého Igora s Vladom na československých tratiach, povzbudzujú naše prešovské legendy s rovnakou radosťou. Možno aj preto sa Igor s Vladom rozhodli prihlásiť do prestížnej súťaže Rally Legend v San Marine. Tá sa koná už tento víkend, presnejšie 10.-13. októbra.

Bude to 11. ročník obľúbeného podujatia, ktoré s davom desaťtisícov fanúšikov oslavuje krásu vozidiel obdobia 40 rokov svetového šampionátu.

Zdenka Tamášová;img-4651-1.jpg

Igor Drotár k svojej účasti povedal: „Už 10 alebo 15 rokov ma volajú „legenda". Neviem prečo, ale tak to je. Každý rok sa v Taliansku robí Rally Legend, tak sme si povedali, že tam teda ako „legendy" musíme jednoducho ísť. Museli sme však počkať, kým naša Škoda Fabia WRC dosiahne kategóriu „historik," čo sa udialo až tento rok - čiže 10 rokov od vzniku tohto auta. Legendárna rally, legendárne autá, legendárne posádky. Veľmi sa na to tešíme. Stretneme tam skutočne svetových jazdcov," dodal rodený Prešovčan.

O zaujímavé autá a mená skutočne núdza nebude. Prihlásených je 151 posádok. Medzi nimi sa objavia mená ako Carlos Sainz, Juha Kankkunen, Didier Auriol, Miki Biasion, Markku Alen, Sandro Munari, Gigi Galli, Jimmy McRae, Harri Toivonen a mnohí ďalší. Sadnú si za volant áut, s ktorými získali svoje najväčšie úspechy (Miki Biasion napríklad s Lanciou Delta Integrale...), ale okúsia aj vôňu dnešného svetového šampionátu s novým majstrovským Volkswagenom Polo WRC.

Tibor Szabosi;co8c9232-7.jpg

Otvárací ceremoniál 11. Rally Legend je naplánovaný na štvrtok 10. októbra o 19:00. V piatok pokračuje program pútavým predstavením legendárnych jazdcov a vozidiel so štartom o 19:00 a štyrmi rýchlostným skúškami. V sobotu na súťažiacich čaká 6 rýchlostných skúšok a nedeľná etapa končí o 12:00 slávnostným vyhlasovaním, po absolvovaní ďalších štyroch skúšok.

Našim „legendám" Igorovi a Vladovi držíme palce.

Martin Trenkler/RPM

Jozef Pisch;1t1u1172-3.jpg

rl2013.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri