Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Drotár si užíva enkového „myšiaka“

Wednesday, 23. 11. 2011 - 15:41, Daniel Mandzi   

Drotár si užíva enkového „myšiaka“

Posledné mesiace v roku sa už tradične venujú v automobilovom športe bilancovaniu, ako aj stretnutiam najlepších jazdcov z jednotlivých disciplín na športovo-spoločenských  podujatiach, akým bola nedávna Auto Show Slovakia Ring či stretnutie majstrov v Sosnovej. Spomínané súťaže  dávajú priestor jazdcom aby si schuti zajazdili, venovali sa partnerom, alebo ich previezli v súťažnom aute.

Ján Zemiar;1dao4135.jpg

Po rokoch pôstu sa auto show najlepších jazdcov z jednotlivých uskutočnila aj na Slovensku, pretože v zahraničí je podobných podujatí oveľa viac. Aj preto viacerí privítali možnosť si zajazdiť na Auto Show Slovakia Ring, na trati v Orechovej Potôni. Niečo také si nenechal uniknúť skúsený matador rely tratí Igor Drotár, ktorý v posledných piatich sezónach jazdil s automobilmi WRC vo farbách Liqui Moly.

Tibor Szabosi;co8c4713-7.jpg

Všetci očakávali, že aj  na Slovakia ringu si sadne do wéercečkového subaru, avšak Igor zmenil auto aj značku a zasadol si do enkového mitsubishi. „Už skôr sme si povedali, že v závere sezóny keď nebude bojovať o žiadne body do šampionátu si vyskúšame iné auto. Stále jazdíme s wéerecečkom a chceli sme, aby si také auto vyskúšali jazdci, ktorí doteraz jazdili práve s enkami a mohli si vyskúšať jazdu napríklad vo wéercečku. Aj preto sme teda sadli do enka a chceli sme sa vžiť do ich kože počas súťaže. Pred podujatím som sa zviezol s novým autom a zanechalo na mňa dobrý dojem a rád by som pochválil mechanikov aj majiteľa za dobre pripravené auto. Hovorili že ide o priemerné enko, avšak mal som iný dojem. Na show sa nejazdí ako na súťaží, skôr ide o pobavenie divákov zaujímavým prejazdom či hodinami, alebo nejakou jazdeckou chybou. Výsledok nebol pre nás rozhodujúci, nemal som pocit že sedím v totálnom súťažnom aute a počas jazdy som sa pristihol pri tom, že to nie je až také dobré. Moje prekvapenie však prišlo v cieli eresky, keď sme dosiahli druhý najlepší čas a prvý v enku. Potešilo ma to, avšak na druhej sme zišli z trate a urobili povestnú chybu na tejto show," vrátil sa k podujatiu na Slovakia Ringu, kde bol jeho spolujazdcom počas jednej eresky Marián Čekovský.

Tibor Szabosi;co8c4962-5.jpg

„Počas show sa vymenili spolujazdci, keď Vlada vystriedal môj kamarát Marián Čekovský, ktorému som sľúbil že ho preveziem v súťažnom aute. Predtým mi umožnil počas jeho koncertov si  ním  zaspievať a zahrať s dobrými hudobníkmi. Zanechalo to vo mne veľký dojem a úžasný zážitok, preto som sa chcel revanšovať a ponúknuť mu započúvať sa do hudby súťažného auta priamo z kokpitu. Trať sme absolvovali bez rozpisu v duchu „čekovský" s rôznymi slovnými vsuvkami a bola to pre nás veľká show. V cieli eresky priznal, že to prevýšilo všetky jeho očakávania a pokojne by sa zviezol aj inom podujatí," dodal I. Drotár.

Robert Balcar;balc5959.jpg

Počas uplynulého víkendu sa prešovský jazdec predstavil za riekou Moravou už na 10. ročníku Global Assistance stretnutie majstrov 2011. Patrí medzi stálych zahraničných jazdcov a posledné dva ročníky vyhral vo svojej triede  s wéercečkom. Tentoraz sa predstavil s enkovým mitsubishi a jazdu pred plnými tribúnami v Sosnovej si užíval plnými dúškami. „Toto podujatie je doslova stretnutím majstrov volantu a má dlhoročnú tradíciu. Sobotňajšie tréningy sú veľkou show pre divákov a na druhý deň už bojuje dvojica jazdcov vyraďovacím spôsobom o postup do finále. Tentoraz som sa do neho neprebojoval, ale musím povedať že v mojej triede sa zišli mladý a dravý jazdci, ktorí boli tentoraz rýchlejší. Oba dni na tomto podujatí som si jazdu užíval a už teraz sa teším na Pražský rallyšprint v decembri," konštatoval I. Drotár.

Media servis SRS,

Roman Turovský;tur-6436.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri