Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotár s Müllerom mieria do Egru

Tuesday, 29. 03. 2016 - 16:50, Martin Trenkler   

Drotár s Müllerom mieria do Egru

Sezóna 2016 Majstrovstiev Slovenska v rally má po roku opäť nádych veľkých zmien. "Experiment" s vozidlami WRC odchádza do zabudnutia a na scénu prichádzajú najmä moderné stroje R5. Kolorit týchto špičkových áut však doplnia aj stále "šťavnaté", i keď staršie WRC. Povedomá bielo-modro-červená Škoda Fabia WRC v rukách Igora Drotára nebude len nostalgickou spomienkou na jeho časy strávené v tomto aute: Igor s touto Fabiou zabojuje o body počas celej sezóny MSR v rally.

"Nová éra" napokon vkročila aj do Drotárovho tímu: sekundovať mu bude Róbert Müller, ktorý pred rokmi pomohol Jozefovi Bérešovi ml. k niekoľkým národným titulom. Igor s Robom majú za sebou aj krátky test v sériovom aute. Teraz ich už čaká cesta do Egru, kde si 1. až 3. apríla užijú atmosféru a dobrodružtvá prvej súťaže nášho aj maďarského šampionátu. Dvojetapové podujatie predstaví 144,5 súťažných kilometrov na celkovo 16 rýchlostných skúškach.

Martin Trenkler;mg-4855-1.jpg

Igor Drotár: "Tak ako pred každou sezónou, aj teraz sa veľmi teším na tú novú. Určite prinesie veľa prekvapení a kvalitnej techniky, ktorú osedlajú výborní jazdci. Bude to o veľkom športe, rekordoch a skvelých výkonoch. Pôvodný plán bol odštartovať s novou Škodou Fabia R5. Ukázalo sa, že takúto techniku má dnes viacero tímov. Keďže mám ešte veľa sezón pred sebou, skúsime si R5 najprv mimo slovenský "majstrák", niekedy v priebehu roka, možno na európskych súťažiach. Pôjdeme teda zatiaľ starú osvedčenú Fabiu WRC. Ľudia tak môžu hodnotiť a porovnávať zdatnosť nových a starších áut. Bude to divácky rôznorodé - zaujímavejšie. Keďže idem s novým spolujazdcom Robom Müllerom, budeme si aspoň zvykať len na seba a nie na auto, ktoré dôverne poznám. Aj za Roba môžem povedať, že rozpisovo spolu fungujeme už teraz dobre. Svoju profesionalitu prejavil na skúšobných jazdách, ktoré sme zatiaľ absolvovali v sériovom vozidle."

Martin Trenkler;mg-4712-2.jpg

Čo hovorí Igor na absenciu dvoch hviezdnych jazdcov - Jozefa Béreša ml. a v konečnom dôsledku aj Jara Melicháreka, ktorý v Egri štartuje mimo bodovanie v MSR? "Mrzí ma, že dvaja majstri Slovenska sa tento rok súťaženia zatiaľ nezúčastnia. Napriek tomu aspoň v Maďarsku odštartuje zhruba 30 kvalitných jazdcov. Verím, že bez jedného, či dvoch, bude šampionát stále pestrý a zaujímavý," konštatuje známy Prešovčan.

Egerské kopce teda ponúknu pestré podujatie. Slovo na záver patrí opäť Igorovi: "Eger Rallye poznáme z našich predošlých mnohých účastí. Z toho, čo som zatiaľ videl, pôjde o známe trate. Napriek tomu je maďarský systém jazdenia, rezania zákrut a stopy iný - treba sa mu prispôsobiť. Viem však, do čoho ideme a už sa na to veľmi teším. Vlado Bánoci zatiaľ robí tímového manažéra a verím, že sa tejto úlohy zhostí dobre. Na záver - či vlastne na úvod, chcem pozvať všetkých fanúšikov tento víkend do Egru. Prihlásených je vyše 200 posádok s množstvom skvelých áut a jazdcov. Bude sa na čo pozerať," sľubuje legendárny pretekár.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;ibs7215-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri