Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotár po Hustopečiach: Dali sme do toho maximum!

Tuesday, 21. 06. 2016 - 08:01, Martin Trenkler   

Drotár po Hustopečiach: Dali sme do toho maximum!

Neznáma krajina, neznáme trate a veľa otáznikov viselo nad Rally Hustopeče aj v kokpite Igora Drotára so spolujazdcom Robom Müllerom a ich Škodou Fabiou WRC. Napokon však z dobrodružstva a komplikácií vyťažili absolútne a skvelé piate miesto v rámci Majstrovstiev Slovenska, ako aj prvé miesto triedy 11.

Noc, prach, sťažené podmienky na "recce" (spoznávacie jazdy) i dlhočizná prestávka medzi prvou "slovenskou" rally v Egri (začiatkom apríla) a druhou na Morave (...) pripravili posádke Drotár/Müller množstvo prekvapení. Napriek všetkému doviedli pri dobrom tempe svoje vozidlo do cieľa spoločnej česko-slovenskej súťaže na skvelom 5. mieste v absolútnom poradí MSR, ako aj na 1. v triede 11.

František Dušek;fdu-0785.jpg

Igor Drotár: "Tak ako vždy, aj teraz sme sa veľmi tešili na podujatie. Čakala nás veľká výzva, keďže sme tu ešte nikdy neštartovali a ani Robo dlhšie nesedel v aute. Vybrali sme sa na novú súťaž plní očakávaní. Pripravili sme sa čo najlepšie a absolvovali sme obhliadky trikrát, no v kolóne a pri rýchlosti 40 km/h... Nebolo ľahké odhadnúť pri špecifickom charaktere súťaže brzdné body, či uhly zákrut. Bolo tam všetko - úzka cesta lemovaná vegetáciou, slepé horizonty, zmiešané povrchy... K tomu nočné skúšky, ktoré často nejazdíme. Žiaľ, hneď v piatok nám praskla hadica serva, bez ktorého sa ťažko šoféruje. Navyše nám striekal olej na čelné sklo. Najprv som si myslel, že prší a spustil som stierače, ktoré všetko ešte zhoršili, k tomu sa pridal aj zvýrený prach zo šotoliny. Nevedeli sme, ako to všetko zvládneme. Nechceli sme nič riskovať. Sobota bola veľmi prijateľná a dosahovali sme pekné časy. Začali sme si tiež veriť viac v rozpise. Dobre sme si zajazdili, s dobrým výsledkom: skončili sme 5. absolútne a triedu 11 sme vyhrali. S kopou bodov a zadosťučinením z dobrej práce sme odchádzali domov. Nikto z tých, čo boli v Hustopečiach prvýkrát, nešli také tempo, ako na domácich a známych tratiach. Zmiešaný povrch nám nerobil žiaden problém, prekážalo mi viac odhadnúť vzdialenosti, ktoré sme si písali pri 40 km/h... Verím, že sme dobre reprezentovali rodný kraj aj všetkých našich partnerov."

Tibor Szabosi;c30i3146.jpg

Nabitý program prešovského pretekára pokračuje teraz týždeň čo týždeň najmä na tratiach pretekov do vrchu (MSR PAV) - Ožďany (už tento víkend), Pezinská Baba, Limanowa, Dobšiná a Rally Tatry - 5 víkendov po sebe rozpáli Igorove pretekárske leto naplno.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;gh7p3309-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri