Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Dramatický finiš zvládol lepšie Neuville

Sunday, 10. 06. 2018 - 22:54, Ľuboš Kašický   

Dramatický finiš zvládol lepšie Neuville

Desatiny sekundy rozhodovali o víťazovi italskej rely na Sardínii. V súboji na ostrie noža zvíťazil nakoniec Thierry Neuville (hyundai) pred Sebom Ogierom (ford), ktorého však tesne minul trest.

 


Sobota Ogierovi veľmi nevyšla a jeho piatkový náskok sa nečakane scvrkol na menej, ako štyri sekundy. „Stratil som rytmus," hneval sa na včera na seba Francúz jazdiaci za M-Sport tím a Belgičan Neuville ešte viac dupol na plyn.

ms06-3.jpg

Obaja špičkoví piloti súčasnosti sa do toho v nedeľu poriadne opreli. Na programe bolo iba 42 ostrých kilometrov a rozhodovala každá desatinka. A to doslova. Sebastien Ogier dnes jazdil na hrane svojich možností a tlačil na pílu. Ani to však nestačilo na Thierry Neuvilla. Jeho hyundai dnes doslova lietal a Belgičan vyhral tesne všetky štyri merané úseky pred Francúzom a v konečnom účtovaní zvíťazil o minimálnych sedem desatín sekundy!!!

ms05-5.jpg

„Neviem tomu uveriť," neskrýval radosť Belgičan, ktorý by si konečne zaslúžil titul. „Dali sme do toho všetko a súboj so Sebastienom bol fantastický. Tlačili sme, ako sa len dalo a našťastie sme neurobili žiadnu hlúpu chybu. Zviesť takýto súboj proti Sebovi Ogierovi je nesmierne ťažké a nebolo by to možné, bez podpory celého tímu, ktorému týmto ďakujem."

hy10-2.jpg

Neuville po víťazstve v power stage berie zo Sardície maximálny počet bodov a upevňuje si vedenie v priebežnom poradí majstrovstiev sveta. A nechýbalo veľa a jeho builancia by vyzerala ešte sľubnejšie. Ogier (presnejšie jeho spolujazdec Ingrassia) totiž na predposlednej ereske zabudol v časovej kontrole jazdný výkaz a štart tej nasledujúcej mu ho doviezol Ott Tänak. Toto však pravidlá zakazujú a tak Ogierovi hrozilo odobratie všetkých dnešných bodov. Komisári večer po pretekoch nakoniec rozhodli šalamúnsky, keď Ogierovi s Ingrassiom udelili podmienečný trest odobratia všetkých italských bodov. Chlapci si teraz budú musieť dávať pozor až do konca sezóny, aby niečo nevyviedli znova.

ogier-trest-sardinai-2018.jpg

V tieni celého nádherného súboja medzi Ogierom a Neuvillom potom na treťom mieste došiel mladý Lappi s toyotou. Ostberg síce nie je taký rýchly, ako Meeke, no dosiel bez karambolu do ciela a Citroenu priviezol aspoň piate miesto (Breen šieste).

Copyright manufacturer;2018italy-aus-3290.jpg

Pre nás je potešením ôsme miesto Honzu Kopeckého a Pavla Dreslera, ktorí už tretíkrát v sezóne vyhrali WRC2 súťaž a robia tímu Škoda Motorpsort vrásky z toho, komu dať prednosť v hre o titul. Obhajcovi Tidemandovi, či domácemu Kopeckému. Rodák z Opočna totiž jednoznačne dominoval vo svojej kategórii a zopakoval vlaňajší „sardínsky" úspech. Mimochodom o týždeň ho uvidíme aj na rely v Hustopečiach, kde bude bojovať už o jubilejné dvadsiate víťazstvo v rade na domácej pôde pre Fabiu R5.

skoda03.jpg

Majstrovstvá sveta teraz majú približne šesťtýždňovú prestávku. Pokračuje sa až počas posledného júlového víkendu, ktorý bude pre nás súbežný s veľkou cenou F1 na susednom Hungaroringu.

Konečné poradie súťaže na Sardínii 2018:
1. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 3:28:18.7
2. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +0.7
3. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +1:56.3
4. Hayden Paddon / Sebastian Marshal (Hyundai i20 Coupe WRC) +2:55.2
5. Mads Østberg / Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC) +3:10.9
6. Craig Breen / Scott Martin (Citroen C3 WRC) +4:31.7
7. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +11:22.1
8. Jan Kopecky / Pavel Dresler (Skoda Fabia R5) +13:14.6
9. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +13:18.2
10. Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +15:30.4
...

Priebežné poradie MS 2018 - piloti:
1. Thierry Neuville - 149
2. Sébastien Ogier - 122
3. Ott Tänak - 77
4. Esapekka Lappi - 70
5. Dani Sordo - 60
6. Andreas Mikkelsen - 56
7. Elfyn Evans - 46
8. Kris Meeke - 43
9. Jari-Matti Latvala - 37
10. Craig Breen - 34
...

Priebežné poradie MS 2018 - tímy:
1. Hyundai Motorsport - 212
2. M-Sport Ford World Rally Team - 184
3. Toyota Gazoo Racing WRC - 161
4. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team - 129

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri