Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinú už zaplavili kopcové vozidlá

Thursday, 20. 07. 2017 - 22:15, Public relations   

Dobšinú už zaplavili kopcové vozidlá

Do štartu Dobšinského kopca 2017 ostáva naozaj už iba pár hodín. Dôkazom toho je zaplnené mesto súťažiacimi, jazdcami a ich pretekárskymi špeciálmi.

 

Tibor Szabosi;gh7p6285-2.jpg

Podľa športových predpisov podujatie štartuje momentom administratívneho preberania. To sa začne zajtra, čiže v piatok (21.7.2017) od 7:00 hodiny. Pol hodiny potom odštartuje aj technické preberanie vozidiel, ktoré bude opäť prebiehať na námestí Baníkov v Dobšinej. Samozrejme už tento moment bude divácky veľmi atraktívny, pričom všetci fanúšikovia pretekov automobilov do vrchu budú mať možnosť stretnúť svojich favoritov, prípadne s nimi prehodiť kus reči.

Tibor Szabosi;gh7p7153-2.jpg

„Do Dobšinej už v priebehu stredy a štvrtka dorazili takmer všetci favoriti, vrátane Talianov Merliho a Faggioliho. Nechýbajú aj najrýchlejší slovenskí a českí jazdci a ich tímy. Tie rozložili svoje servisné stanovištia tak, ako sme na to zvyknutí z minulosti, v podstate po celom strede mesta Dobšiná. Popri už spomínaných preberaniach neustále pokračujú aj prípravné práce okolo trate. Myslím si, že sme na nič nezabudli a podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu - Dobšinský kopec 2017 môže odštartovať. Zdá sa, že účasť bude veľmi kvalitná, uvidíme čo nám v priebehu víkendu povie počasie," zhodnotil tajomník podujatia, Pavol Kušnier.

Tibor Szabosi;c30i0738-5.jpg

Samotné preteky sú plánované na sobotu a nedeľu (22. - 23.7.2017). V sobotu všetci prihlásení absolvujú dvojicu tréningových jázd a v nedeľu dvojicu súťažných. Štart prvej tréningovej jazdy je v sobotu plánovaný na 9:00 hodinu a štart druhej na 13:00 hodinu. V nedeľu prvá súťažná jazda odštartuje o 8:30 hodine, druhá o 13:00 hodine. Ocenenie najlepších prebehne v nedeľu od 17:00 hodiny.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri