Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec plný chvály

Friday, 27. 07. 2012 - 11:41, Miroslav Majláth   

Dobšinský kopec plný chvály

Počas uplynulého víkendu prvý premiérovo zavítali Majstrovstvá Európy pretekov automobilov do vrchu do Dobšinej. Stalo sa tak v rámci XXIX. ročníka pretekov na Dobšinskom kopci.


Tibor Szabosi;67c4294-1.jpg

Poviete si, v Dobšinej už preteky organizujú takmer tridsať rokov, prečo by nevedeli urobiť jednu Európu. Takto, alebo nejako podobne, by mohol premýšľať azda každý fanúšik motoristického športu, ktorý ešte neprišiel do styku s organizáciou toho, či onoho podujatia. Ten komu sa to už v živote prihodilo, je však rozvážnejší a po chvíľke premýšľania si už asi dobre vie predstaviť, čo organizátora v čase príprav čakalo.

Tibor Szabosi;67c4560.jpg

Organizačný štáb bol pripravený už z minulosti, každý vedel kde je jeho miesto a čo bude musieť v priebehu príprav zabezpečiť. Aby sa však všetko podarilo včas a hlavne poriadne zabezpečiť, bolo treba zabezpečiť podstatne väčšiu kopu financií, ako bolo v minulosti potrebných na usporiadanie podujatia započítavaného do domácich majstrovstiev, či majstrovstiev Zóny Strednej Európy. Opäť si možno poviete, prečo ? Z jednoduchého dôvodu. Je strašne veľa maličkostí, ktoré na európskom podujatí musia byť splnené. A každá táto maličkosť stojí peniaze a keď je tých maličkostí napríklad sto, samozrejme treba s nimi dopredu počítať a mať financie pripravené aj na ne.

Tibor Szabosi;67c3639.jpg

V druhom rade prišlo zabezpečenie bezpečnosti nielen divákov, ale aj samotných jazdcov. Kto bol v tomto roku v Dobšinej, presne vie, čo všetko sa oproti minulosti zmenilo a určite toho nebolo málo. Betónové deliace panely, ktoré poznáme všetci z diaľnice, siete, ktoré v zimnom období lemujú trať zjazdoviek, wifi spojenie okolo celej trate, tri samostatné moderátorské miesta obsadené piatimi moderátormi, ktorí divákov informovali o celom dianí v rámci pretekov, ale aj nanovo vytvorené divácke zóny, či nadchod ponad trať a stage v prvej zákrute. Toto všetko je iba pár vecí, ktoré nemohli ujsť ani jednému divákovi, ktorý prišiel počas víkendu do Dobšinej.

Tibor Szabosi;67c2989.jpg

Samostatnou kategóriou bol sprievodný program. Tu prišlo ku spojeniu motoristického športu s aktuálnymi hviezdami show biznisu, keď už v piatok preteky odštartovali známi DJ-ji. V sobotu sa na scénu hlavného stagu dostali interpreti, ktorí pritiahli na lúku pri prvej zákrute niekoľko tisíc divákov.

Tibor Szabosi;67c3005.jpg

Výsledok ? Azda najlepšie pripravené motoristické podujatie na Slovensku aké tu kedy bolo, spokojni pretekari, spokojný diváci, ale aj činovníci Slovenskej asociácie motoristického športu a dufajme ze aj samotna FIA a „velka europa". Radostou ziarili aj samotni organizatori - ktori aspon touto cestou chcu podakovat celemu organizacnemu timu a takisto divakom a aj samotnym pretekarom, pretoze slovami chvaly vobec nesetril ani 4 nasobny majster europy Simone faggioli jeho Gracie tutti ( dakujem vsetkym ) si z talianciny budeme urcite pamatat.

Tibor Szabosi;67c2959.jpg

Záverom si ešte dovolím pridať dve uznania, ktoré prišli na druhý deň po ukončení Dobšinského kopca 2012.

Tibor Szabosi;co8c5525-6.jpg

Prvé uznanie prišlo od súťažiaceho:

Vážený pane řediteli,

vzhledem k tomu, že vozy našeho týmu tvořily cca. 5 % startovního pole (jezdci Tykal - 5 x mistr Evropy, Konicar - 2 x mistr Evropy, Král - 5 x mistr Evropy, Táborský, Stejskal, Sedláček), dovoluji si Vám sdělit náš ohlas na Váš podnik.

Zasloužíte si i s celým organizačním štábem absolutní jedničku a připravili jste závod, který úrovní jednoznačně převyšuje ostatní.

Na následujících podnicích ME HA budeme zcela určitě naše dojmy tlumočit i ostatním, zejména zahraničním jezdcům. Ti v mnoha případech nepřijeli z důvodů nejrůznějších obav. Doufám, že tlumočení našich dojmů zcela rozptýlí do budoucna jejich obavy a příští rok, budete-li s organizací PAV pokračovat, přijedou v hojnějším počtu.

S přátelským pozdravem

Vladimír Starý a racing team SK Industrietechnik Modřice

Tibor Szabosi;co8c6123-4.jpg

a druhé prišlo od bežného fanúšika :

Dobry deň. Tak a preteky su uspešne za nami a bolo velmi krasne a skvele a aj počasie v nedelu vyšlo a auta mohli isť na maximum a mame aj rekord trate a prajem nech preteky na dobšinskom kopci budu aj na rok a po dalšie roky podujatim majstrovstiev europy.držim palce a bol to krasny zažitok a vam držim palce a nech sa vam dari zbierať body v rally.Vaš fanušik Dušan zo Sp.Novej.Vsi

Zdenka Tamášová;img-3254-4.jpg

a do tretice všetko dobré :

Vážený pane řediteli, o víkendu jsme navštívili letos již čtvrtý podnik ME, Vámi pořádaný závod na Dobšinském kopci. Na Dobšinou jsme kdysi jezdívali ještě jako součást týmu Mirka Fajkuse - Faji. Vím, že Faja Došinský kopec miloval. Nejen kvůli prostředí a trati samotné, ale i pro velmi dobrou organizaci a
přátelský přístup pořadatelů. Bohužel, stalo se, co se stalo a my již objíždíme závody jen jako diváci a fanoušci.

Letos se Fajova slova potvrdila. Chtěl bych tímto poděkovat za nádherné závody a krásný víkend, který jsme na Dobšinském kopci prožili, nejenom Vám, ale i celému pořadatelskému sboru. Myslím,
že jste se předvedli v tom nejlepším světle. Celkový výsledný dojem tvoří detaily a až do nich byla organizace závodu dotažená. Jako na první pohled nepodstatný příklad mohu uvést navádění
pořadateli při parkování na louce nad cílem tak, abychom my, kteří máme nízká auta vyjeli bez jejich poškození. To jsem ještě nikde nezažil.

Vážený pane řediteli, přeji Vám mnoho úspěchů a bohaté jezdecké pole při pořádání dalších ročníků, protože Dobšiná si ME jednoznačně zaslouží.

Za Faja's fans
Miroslav Švec

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri