Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec na ECCE HOMO 2016

Thursday, 09. 06. 2016 - 11:33, Public relations   

Dobšinský kopec na ECCE HOMO 2016

36. ročník tradičného podujatia kalendára Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu, ktorý sa koná na najdlhšej trati seriálu 2016, sa uskutočnil v moravskom meste Šternberk. Kvalitná štartová listina, krásne počasie a množstvo fanúšikov pripravili počas víkendu 5.- 6.7.2016 neopakovateľnú oslavu motorizmu.

dsc-0103.jpg


Ecce Homo je aj pre nás členov organizačného výboru Dobšinského kopca každoročne inšpiráciou a zároveň aj takou malou generálkou pred našim podujatím, kde si všetci môžeme zosumarizovať , či sme v príprave na preteky nepodcenili žiadnu kľúčovú otázku organizácie. S týmito úlohami vycestoval aj tento rok za rieku Moravu riaditeľ pretekov Marcel Kollárik spolu s ďalšími členmi organizačného výboru.

Tibor Szabosi;gh7p2197-2.jpg


Pred „delegáciou" dobšinského kopca stálo množstvo úloh a povinností, ktoré bolo treba počas víkendu v Šternberku stihnúť. Išlo samozrejme v prvom rade o zabezpečenie čo najlepšej štartovej listiny na naše podujatie, kde sa nám podarilo hovoriť s mnohými pretekármi, ktorí prejavili záujem o účasť na našom podujatí. Veľmi cenenou aktivitou bolo stretnutie s riaditeľom Ecce Homo a naším veľkým sympatizantom Vlastimilom Malíkom, na ktorom sme si prebrali aplikovanie veľkého množstva zmien, ktoré v tejto sezóne do šampionátu EHC zaviedla Svetová automobilová federácia (FIA), hlavne vo vzťahu k organizátorom. Veľmi pozitívne možno hodnotiť aj stretnutia s predstaviteľmi českej ASN, ktorí zastávajú aj významné funkcie vo FIA, ktorí nás ubezpečili o našom správnom smerovaní do budúcnosti.

dsc-0127.jpg


Počas 35. ročníka Ecce Homo organizátori otvorili v meste Šternberk unikátnu expozíciu, ktorú môžeme porovnať s vydaním našej knihy o histórii Dobšinského kopca pri príležitosti jeho 30. ročníka a práve návšteva a oduševnený výklad bol zlatým klincom pobytu na Morave.
Rovnako ako naša kniha aj Ecce Homo park, ako sa výstava volá, mapuje unikátnu históriu pretekov pod Šternberským hradom, ale hlavne tridsaťpäťročnú éru majstrovstiev Európy na tejto trati. História si tu podáva ruku s najmodernejšími prvkami audiovizuálnej techniky, čomu kraľuje simulátor, na ktorom si za volantom „placky" Osella, možno priamo vyskúšať trať pretekov Ecce Homo.
Samotné preteky, ktore sme si s radosťou pozreli, len umocnili tohtoročný vývoj v šampionáte EHC a to hlavne v kategórii 2. Rovnako ako v Rakúsku, aj tu pokračoval strhujúci súboj dvoch hviezd, fenomenálneho Simone Faggioliho a Christiana Merliho, kde druhý menovaný prerušil sedemročnú dominanciu osemnásobného Majstra Európy Faggioliho na trati Ecce Homo.

dk-2016-reklamni-partneri.jpg


Kopcový šampionát starého kontinentu sa v sezóne 2016 ukazuje v tom najlepšom svetle, je strhujúci a dramatický. Veríme, že takto bude pokračovať aj v ďalších kolách a už teraz sa všetci tešíme na Dobšinský kopec 2016.
Organizačný výbor



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri