Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec 2017 má za sebou úvodný (tréningový) deň

Saturday, 22. 07. 2017 - 18:56, Public relations   

Dobšinský kopec 2017 má za sebou úvodný (tréningový) deň

Dvojica tréningových jázd úvodného dňa na Dobšinskom kopci 2017 je za nami. Najrýchlejším jazdcom na trati bol Christian Merli.

 

V rámci neho odjazdili jazdci dve tréningové jazdy. Prvá prebehla, okrem dvoch kratučkých prerušení z dôvodu technických porúch, bez problémov. O druhej toto celkom tvrdiť nemôžeme, keďže už v jej úvode jedno z pretekárskych vozidiel okúsilo tvrdosť zvodidiel. Našťastie táto drobná nehoda sa podpísala iba na vylepšení fasády pretekárskeho zvodidla a jej odstraňovanie zabralo veľmi málo času. V tom momente však zaúradovalo aj počasie, ktoré vďaka prudkému dažďu prerušilo druhú tréningovú jazdu na dlhých osemdesiat minút. Ako to už býva zvykom, dažďové mraky odišli a dobšinskú trať opäť zalialo slnko a onedlho obschla. Nie však v priestoroch, ktoré sú kryté stromami. A práve tu sa podarilo „vyrobiť" niekoľkým jazdcom hodiny. Tie rovnako dopadli bez následkov a jazdci a ich stroje pokračovali v ceste do cieľa. Prerušenie z dôvodu upratovania trate tak zabrali iba pár minút. Ostatní jazdci už so žiadnymi problémami nebojovali a tréningová jazda dopadla bez problémov.

Tibor Szabosi;gh7p9008-4.jpg


Rovnako ako v prvej jazde aj v druhej najrýchlejší čas dosiahol Talian Christiano Merli, pred svojim krajanom Simonem Faggiolim a Čechom Dušanom Nevěřilom. V tomto poradí zároveň skončili aj tréningové jazdy z pohľadu európskeho šampionátu.

V prípade Historikov, ktorí si to zajtra rozdajú o body v rámci európskeho šampionátu Historikov, urobil v druhej tréningovej jazde najrýchlejší čas Talian Guliano Palmeri. Druhý najrýchlejší Historik bol v dnešnom druhom tréningu Rakúšan Harald Mössler a tretí Čech Jiří Kubíček.

Tibor Szabosi;gh7p6660-5.jpg

Pri pohľade na slovenské poradie v druhom tréningu treba konštatovať, že absolútne poradie z prvej tréningovej jazdy, možno aj vďaka zmeneným podmienkam sa kompletne pomenilo. V tomto prípade totiž bol najrýchlejší Igor Drotár, pred Jozefom Bérešom mladším a tretím najrýchlejším bol Čech Petr Trnka.

V českom majstráku druhá tréningová jazda dopadla najlepšie pre Dušana Nevěřila, pred Milošom Benešom a Davidom Komárkom, ktorý v prvom tréningu z dôvodu technickej poruchy nedojazdil.

Tibor Szabosi;gh7p9163-4.jpg

Ako sme už na začiatku hovorili, druhou tréningovou jazdou sa nám už autá z pretekárskej trate vytratili, program Dobšinského kopca 2017 pokračuje aj naďalej. Od 19:00 hodiny bude Slávnostné predstavenie pretekov a vybraných pretekárov na námestí, ktoré bude zároveň spojené aj s autogramiádou. Po jeho ukončení odštartuje na námestí v Dobšinej Oldies párty rádia Vlna a koncertom skupiny Mafia Corners.

Na zajtra, čiže nedeľu 23.7.2017 je v rámci podujatia Dobšinský kopec 2017 plánovaná dvojica súťažných jázd, pričom prvá z nich odštartuje o 8:30 hodine a druhá odštartuje o 12:30 hodine.

Miro Majláth
tlačový tajomník DK 2017



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri