Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec 2012

Monday, 12. 03. 2012 - 11:04, Daniel Mandzi   

Dobšinský kopec 2012

XXIX. ročník Dobšinského kopca bude vrcholom nášho dlhoročného úsilia a bude patriť medzi najväčšie motoristické podujatia na Slovensku, pretože je po prvýkrát zaradený do šampionátu Majstrovstiev Európy pre rok 2012.

Tibor Szabosi;co8c2372-3.jpg

Podstatná novinka oproti minulým ročníkom bude v počte jázd. V sobotu pretekári absolvujú dve tréningové jazdy a v nedeľu dve súťažné jazdy. Trať Dobšinského kopca bude pravdepodobne uzavretá počas celého dňa. Uzávierka cesty bude realizovaná už v oblasti Niže Mesta, kde v areáli Eurobusu a št. cesty I/67 budú vytvorené divácke parkoviská. Kyvadlovou prepravou budú diváci prevážaní autobusmi do Dobšinej, čo by malo sčasti odľahčiť nápor na parkovacie miesta priamo v meste. Podobným spôsobom riešime aj parkovanie na Dobšinskom kopci, ktoré bude realizované v lokalitách „Pri Kríži", v časti kopca „Gúgel"  a pri Dobšinskej Maši

Tibor Szabosi;co8c4630-4.jpg

Taktiež veľkou zmenou bude aj umiestnenie parkovísk pretekárskych vozidiel (DEPA). Pre NP PAV a časť štartového poľa M-SR bude vytvorené DEPO vo Vlčej doline a hlavná časť na ulici SNP až po námestie SNP.

Tibor Szabosi;t2c2815.jpg

Pre divákov bude pripravený bohatý sprievodný program, ktorý sa bude odohrávať na hlavnom koncertnom pódiu, ktorého súčasťou bude aj veľkoplošná obrazovka. Na nej budú prezentované on-line informácie pre divákov o všetkom dianí počas pretekov. Na lúke vedľa pretekárskej trati v úseku „Roveň" chceme pre fanúšikov, ktorí chcú stráviť celý víkend na Dobšinskom kopci vybudovať stanové mestečko. V jeho blízkosti sa počas tréningových a súťažných jázd bude merať maximálna rýchlosť pretekárskych vozidiel. Pracujeme na ozvučení trate, zvýšení jej bezpečnosti, mediálnej podpore a na  veľa ďalších novinkách.

Tibor Szabosi;co8c2461-1.jpg

Veľmi pozitívnou správou, je aj list z kancelárie prezidenta Slovenskej republiky o prevzatí záštity nad pretekom, prezidentom Ivanom Gašparovičom .

Tibor Szabosi;co8c3568.jpg

A na záver horúca novinka: Účasť na našich pretekoch potvrdil štvornásobný majster Európy a momentálne najrýchlejší „kopcový" pilot - taliansky pretekár Simone Faggioli, ktorý by sa zároveň mal stať aj hlavnou tvárou Dobšinského kopca 2012 na jeho  Ossele Fa 30.

faggioli-racing-team.jpg

O ďalších novinkách a prípravách tohto podujatia Vás budeme i naďalej informovať aj na webových stránkach,  či na novo pripravovanej www.dobsinskykopec.com.

Za organizačný výbor, Marcel Kollárik

Radovan Bries;_mg_8469.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri