Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dobšinská zima aj s tímom L Racing

Wednesday, 03. 02. 2016 - 15:46, Martin Trenkler   

Dobšinská zima aj s tímom L Racing

Motoristické podujatie Dobšinská zima patrí už medzi tradičné predsezónne súťaže, ktoré tiež patria do pohárových majstrovstiev Minirally Cup. V „mekke" slovenského motoršportu v Dobšinej sa pretekári a ich rýchle stroje stretnú po 14. krát. Talent aj špičkovú techniku za tím L Racing predvedú domáci Vlastimil Majerčák a Jozef Béreš ml.

Dobšinská zima možno nebude tou najzasneženejšou súťažou, aká sa tu kedy jazdila, no napriek otepleniu si jazdci na autá obujú špeciálne „škandinávske" pneumatiky s hrotmi. Jožko Béreš ml. ukáže publiku svoje umenie za volantom špičkového Fordu Fiesta R5. Sekundovať mu nebude nikto iný, ako jeho tradičný spolujazdec Zoltán Répás. Vlasto Majerčák so spolujazdkyňou Michaelou Vejačkovou sa tu zároveň rozlúčia s verným Mitsubishi Lancer EVO IX v šotolinovom/snežnom prevedení.

Tibor Szabosi;gh7p8456-2.jpg

Jozef Béreš ml.: „Aj keď sme boli zapísaní na štartovú listinu, dlhšie sme nevedeli, či a s akým autom odštartujeme. Na Ford Fiesta R5, ktorý som si vyskúšal už na silvestrovskej rally, sa nesmierne teším. Je to skutočne moderné auto s fantastickým podvozkom. Teším sa na prejazdy na snehu, ľade, aj na šotoline. Minulý rok sme Dobšinskú zimu vynechali, tentokrát si ju, dúfam, užijem dvojnásobne."

Vlastimil Majerčák: „Je to domáca súťaž a vždy sa tam chcem umiestniť čo najlepšie. Niektoré časti sú stále pod ľadom a snehom a jedna skúška sa pôjde asi na šotoline, no jazdíme na snežných pneumatikách s hrotmi. Pôjdem s Mitsubishi Lancer EVO IX, s ktorým som absolvoval minulú sezónu. Po prvýkrát ho však prestavujeme na „šotolinovú" verziu. Čaká nás hádam najsilnejšia konkurencia, ktorá sa kedy v Dobšinej zišla. Bude tam aj množstvo produkčných áut a spolu s Miškou Vejačkovou sa už teraz tešíme na dobré súťaženie."

Tibor Szabosi;gh7p9344-2.jpg

Ján Lipták, manažér tímu L Racing, dodáva: „Po vyše mesačnej „pretekárskej" pauze prichádzame na Dobšinskú zimu s overenou zostavou Béreš/Majerčák. Pre Jožka to bude ďalšia skúsenosť s vozidlom Ford Fiesta R5, o ktorom stále uvažujeme pre nastávajúcu sezónu. Vlasto si poslednýkrát vyskúša svoje verné Mitsubishi, s ktorým vyhral minuloročný slovenský titul v triede produkčných vozidiel. S čím napokon jazdci tímu L Racing odštartujú sezónu, sa dozvieme čoskoro."

Dobšinská zima sa začína túto sobotu 6. februára o 10:00 rýchlostnou skúškou Vlčia dolina-Podkova. Na posádky čakajú celkovo štyri rozmanité trate (dokopy vyše 30 km) priamo v meste Dobšiná a jej okolí.

Martin Trenkler/RPM

l-racing-02-2016.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri