Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

Dobšinská zima 2018 privíta 85 súťažných posádok

Wednesday, 31. 01. 2018 - 17:58, Public relations   

Dobšinská zima 2018 privíta 85 súťažných posádok

Organizátor podujatia Dobšinská zima 2018, Autoklub EHC Dobšinský kopec a Mesto Dobšiná, definitívne uzavrel zoznam prihlásených na sobotnú súťaž. Ich počet organizátora potešil, niektorých možno prekvapil, sa zastavil na čísle 85.

Tibor Szabosi;c30i7414-2.jpg

Podujatie, ktoré odštartuje ako prvé kolo seriálov RRP a MRC pritiahne do Dobšinej nielen posádky zúčastňujúce sa spomínaných seriálov, ale aj posádky pravidelne štartujúce v rámci veľkých slovenských rally majstrovstiev. Práve tieto posádky asi budú tými, ktoré najviac potešia oči náročných rally fanúšikov. Dôvod je jednoduchý. Aj keď si každý správny rally fanúšik dokáže nájsť „svojho" favorita aj medzi slabšími kubatúrami s pohonom jednej nápravy, to „pravé orechové" sa pre všetkých skrýva v podobe vozidiel s pohonom všetkých štyroch kolies. A takých bude v Dobšinej presná štvrtina z celkového počtu.

Tibor Szabosi;c30i7189-3.jpg

Medzi nimi bude samozrejme „kraľovať" štvorica vozidiel špecifikácie R5, konkrétne Ford Fiesta R5. V nich sa predstavia nasledujúce posádky: Slováci Vlasto Majerčák - Michaela Vejačková, Česi Roman Odložilík - Martin Tureček, ich krajania Ondřej Bisaha - Jiří Hovorka a v poslednom vozidle Ford Fiesta R5 bude za volanom „kraľovať" jeden z najznámejších slovenských okruhových jazdcov Štefan Rosina. Kto mu bude na tratiach v Dobšinej robiť spolujazdca sa asi dozvieme až na administratívnom preberaní.

Tibor Szabosi;c30i7276-2.jpg

Podceňovať však nehodno ani súťažné posádky jazdiace na vozidlách Mitsubishi, či Subaru. Veď aj v nich budú sedieť niektoré špičkové rally posádky, ktoré určite budú mať rovnako záujem bojovať o najvyššie méty. Poďme sa preto spolu pozrieť na niektorých kandidátov na úspech. So štartovým číslom 2, čiže medzi vozidlami špecifikácie R5 odštartuje slovenský rally vicemajster Martin Kočí, ktorého navigovať bude v Dobšinej Radovan Mozner. Číslo 5, čiže rovnaké ako bolo ich umiestnenie v konečnom poradí minuloročných slovenských rally majstrovstiev vyfasovali v Dobšinej Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom a číslo 6 zase Igor Drotár a Imrich Ferencz, pričom všetky tri menované posádky odštartujú na vozidlách Mitsubishi Lancer EVO IX. Celkovo v Dobšinej pritom na sobotnej súťaži odštartuje dvadsaťpäť súťažných posádok, ktorých vozidlá sú zaradené do najsilnejšej triedy X4.

Tibor Szabosi;c30i7770-4.jpg

V triede vozidiel X3 v rámci hodnotenia podľa seriálu RRP sa celkovo predstaví dvadsaťpäť súťažných posádok a rovnaký počet súťažiacich poteší divákov aj v triede X2 a v poslednej triede, čiže X1 to bude desiatka súťažných posádok.

Tibor Szabosi;c30i6954-1.jpg

Pri pohľade na národnú príslušnosť treba povedať, že v rámci Dobšinskej zimy 2018 sa podaril organizátorom doslova husársky kúsok, keďže na štart dotiahli súťažné posádky z celkovo štyroch krajín a to zo Slovenska, Čiech, Maďarska a Poľska.

Tibor Szabosi;c30i6601-2.jpg

Táto štatistika sa však týka iba seriálu RRP, ktorého sa zúčastnia všetky prítomné posádky. Ako však všetci dobre viete, v rámci Dobšinskej zimy 2018 odštartuje svojim prvým kolom aj seriál MRC. V rámci tohto seriálu sa predstaví celkovo šesťdesiat súťažných posádok. Tie budú rozdelené do siedmych samostatných tried. V najsilnejšej z nich, čiže A4 sa predstaví šestnásť súťažiacich, v triede A3 trinásť, v A2-kách ich zase bude celkovo deväť a rovnaký počet súťažných posádok odštartuje aj v triede A1. V seriáli MRC štartujú však aj vozidlá zaradené do skupiny Z, pričom v triede Z6 ich bude osem a v triede Z5 celkovo päť. Samozrejme, ako sme už písali v jednej z predchádzajúcich správ, chýbať na štarte nebudú ani víťazi jednotlivých tried z minuloročnej sezóny. Jedinou chýbajúcou posádkou budú absolútni víťazi sezóny 2017.

Tibor Szabosi;c30i6198-4.jpg

Napriek faktu, že Dobšinská zima 2018 odštartuje až v sobotu 3.februára 2018 už teraz je možné konštatovať, že prvé kolo seriálov RRP ako aj MRC do Dobšinej pritiahlo nádherné štartové pole, ktoré určite uspokojí každého rally fanúšika. Otázne ešte je ako to bude s počasím a pravými zimnými podmienkami, ktoré všetci v Dobšinej očakávajú. O tom však až nabudúce.

Miro Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri