Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dobšinská zima 2016 pripravená

Friday, 05. 02. 2016 - 19:06, Public relations   

Dobšinská zima 2016 pripravená

Do štartu Dobšinskej zimy ostáva už naozaj iba zopár hodín. Organizátor počas celého dnešného dňa pracoval na plné obrátky na príprave tratí, pričom dobrou správou je, že teploty počas noci zo štvrtka na piatok konečne padli pod bod mrazu.

Tibor Szabosi;h7p6187-6.jpg

Aj dnes sme pre súťažiacich, z ktorých už niektorí do Dobšinej v priebehu dnešného dňa dorazili, ale aj rally fanúšikov, ktorí prídu v priebehu soboty 6.2.2016 zavítajú zisťovali aktuálny stav u riaditeľa Dobšinskej zimy 2016 Marcela Kollárika: „Zo štvrtka na piatok v noci konečne, do Dobšinej prišla zima a teploty padli pod bod mrazu. Toto nás naozaj potešilo a veríme, že naše trate vydržia zajtrajší nápor stovky súťažiacich. Predpoveď počasia na dnes, čiže piatok, dokonca hovorila aj o možnosti mierneho sneženia, v priebehu dňa však nespadla ani vločka, tak dúfam, že aspoň v noci nejakých pár centimetrov príde. Problémy v tomto roku nám tak nerobí odhŕňanie snehu, ale vytyčovanie tratí v zamrznutej zemi. Našim plánom bolo do piatkového večera opáskovať všetky trate, označiť nebezpečné úseky, ale aj miesta na vyhýbanie, či stanovištia rádiobodov. Na okruhové rýchlostné skúšky naši pracovníci postupne zvážali pneumatikové bariéry, ale aj veľké balíky sena a slamy. Z dôvodu prítomnosti ľadu na rýchlostných skúškach nám dokonca pribudla práca s posypom niektorých strmších častí, z dôvodu bezproblémového prejazdu vozidiel s poháňanou jednou nápravou. Okrem prípravy meraných úsekov a ich opáskovaniu prebieha od piatkového rána navyše nonstop monitorovanie všetkých tratí, aby sme zabezpečili pre všetkých súťažiacich rovnaké podmienky na tréning. Každý rok sa totiž nájdu posádky, ktoré by si radi urobili obhliadku tratí mimo vytýčený čas, čím však porušujú pravidlá. Tomuto neduhu chceme zabrániť a pre všetky posádky pripraviť súťaž so všetkými zásadami Fair play. Chcel by som všetkých súťažiacich upozorniť, že v prípade zistenia akéhokoľvek porušenia pravidiel, budú dotknuté posádky jednoznačne zo súťaže vylúčené. Prístup na rýchlostné skúšky peši nie je zakázaný."

dobsinska-zima-2016.jpg

Podujatia Dobšinská zima 2016 odštartuje už zajtra, čiže v sobotu 6.2.2016 o 11:00 hodine. Na štart sa postaví presná stovka súťažiacich, ktorí sa predstavia v rámci Dobšinského pohára, či Mini Rally Cupu. Všetci rally fanúšikovia sú v Dobšinej vítaní.

Miro Majláth

Foto RS Čierna hora:

rs-cierna-hora-1.jpg

rs-cierna-hora-2.jpg

rs-cierna-hora-3.jpg

rs-cierna-hora-4.jpg

rs-cierna-hora-5.jpg

rs-cierna-hora-6.jpg

RS Vlčia dolina:

rs-vlcia-dolina-1.jpg

rs-vlcia-dolina-2.jpg

rs-vlcia-dolina-3.jpg

rs-vlcia-dolina-4.jpg

rs-vlcia-dolina-5.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri