Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dobšinská zima 2016 klope na dvere

Thursday, 14. 01. 2016 - 20:01, Public relations   

Dobšinská zima 2016 klope na dvere

Sneh? Ľad? Suchý, či mokrý povrch? Aká bude tohtoročná Dobšinská zima 2016 to si netrúfne dnes ešte nikto odhadnúť.

Jedno je však isté. Dobšinská zima sa bude konať 6.februára 2016.

Tibor Szabosi;sf-5602.jpg

„Boli by sme radi, ak by nám počasie doprialo ako v posledných rokoch a na trati by bol sneh. Sme však pripravení aj na variantu, že po snehu nebude ani chýru, ani slychu a súťažiaci budú u nás jazdiť na suchom povrchu," začal rozprávanie riaditeľ Dobšinskej zimy 2016 Marcel Kollárik. „Jedno je isté. Prípravy bežia naplno, prihlasovanie je spustené a nielen organizačný výbor, ale aj množstvo fanúšikov sa tešíme na naozajstnú zimnú rally súťaž."

dobsinska-zima-2016.jpg

V minulom roku Dobšinská zima na štart prilákala takmer osemdesiat súťažiacich medzi ktorými nechýbala ani kompletná slovenská rally špička, ba prišlo aj niekoľko veľmi rýchlych maďarských posádok. Počasie rovnako prialo a tesne pred podujatím „pani Zima" Dobšinej, ale aj celému okoliu dopriala poriadnu snehovú nádielku. Rovnako ako v minulosti, aj tohto roku organizátor, ktorým je Autoklub EHC Dobšinský kopec a Mesto Dobšiná, vydal Zvláštne ustanovenia, podľa ktorých na súťaži budú bojovať súťažiaci v dvoch skupinách. Prvou z nich je Mini Rally Cup a druhou Dobšinský pohár. A práve druhá skupina je tou, kde diváci, ktorých sa každý rok do Dobšinej nahrnú tisíce, budú mať možnosť sledovať slovenskú rally špičku. Novinkou aktuálneho ročníka Dobšinskej zimy je fakt, že obe skupiny odštartujú naraz, pričom prvá z nich odštartuje najskôr na rýchlostných skúškach Vlčia dolina - Podkova a Vyšná Maša - Žrebčín a druhá v rovnakom čase zase rýchlostné skúšky Eurobus a Dobšiná - Tri ruže. Celková dĺžka súťaže bude mať aj v tomto roku viac ako tridsať kilometrov. Povrch tratí rýchlostných skúšok tvorí z 28 % asfalt a zvyšných 72 % je nespevnený povrch. Napriek tomu všetci dobšinčania pevne veria, že v čase konania súťaže bude kompletný povrch rýchlostných skúšok pokrytý snehom a ľadom.

Samozrejmosťou je už prihlasovanie súťažiacich, ktorých mená nájdete na stránke: http://old.dobsina.sk/dobsinskykopec/slovak/amateur_rally/dz_2016/list_of_registered.php

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri