Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinská rozprávka Igora Drotára

Tuesday, 19. 07. 2016 - 19:31, Martin Trenkler   

Dobšinská rozprávka Igora Drotára

Prešovský automobilový pretekár Igor Drotár má za sebou veľmi sľubnú úvodnú časť pretekárskeho leta. Po víťazstve v pretekoch automobilov do vrchu na Pezinskej Babe dokázal zopakovať rovnaký výsledok aj na Majstrovstvách Európy v Poľsku a napokon i na Dobšinskom kopci uplynulý víkend.

Zdá sa, že skúsený matador je v poslednej dobe skutočne nezastaviteľný. S približne 600-koňovou Škodou Fabia DTRi dokázal víkend čo víkend po sebe deklasovať svoju konkurenciu a pripísal si tak body, ktoré ho dostali do vedenia slovenského šampionátu (MSR PAV).

Arkadiusz Bar;2-45.jpg

V poľskej Limanowej zlomil traťový rekord a vyhral oboje pretekov. V Dobšinej, na našich najvýznamnejších kopcových pretekoch, zvládol nástrahy počasia zo všetkých najlepšie. Pripísal si tak na svojho najväčšieho konkurenta náskok ďalších 25 bodov.

Arkadiusz Bar;26-32.jpg

Igor Drotár: To auto ide jedna báseň. Keď ide, ako chceš ty, nedá sa ten pocit slovami opísať. Auto so mnou komunikuje a dáva mi jasne najavo, koľko ešte zvláda a kedy už jazdíme na hrane. Po Pezinskej Babe začiatkom júla sme sa vybrali na Majstrovstvá Európy do poľskej Limanowej. Hneď v prvých tréningoch sa ukázalo, že budeme vážnou konkurenciu. Mňa samého prekvapili časy okolo piateho miesta, medzi podstatne výkonnejšími monopostami. Je to síce kľukatá trať, no spravil som priemer 154 km/h a k tomu nový traťový rekord. Vyhral som poľskú časť pretekov, o čo mi aj išlo. Radi by sme totiž zaútočili aj na poľský titul. Tieto výsledky a výkony očarili všetkých prítomných, čo mi dali najavo svojou priazňou a záujmom.

Tibor Szabosi;c30i1890-1.jpg

O týždeň neskôr - teda uplynulý víkend, sme zakotvili v Dobšinej. Mojou ambíciou bolo upevniť si pozíciu priebežného lídra slovenského šampionátu. Dobšiná je špeciálna najmä nekonečnou rovinou, kde držím plný plyn, bez ďalšieho zrýchľovania, nejakých 20 sekúnd. Vďaka nepriaznivému počasiu to boli náročné preteky pre každého, vrátane organizátorov. V poslednej jazde som stratil čas za pokazeným autom, no výsledok MSR PAV to nezmenilo. Pripísal som si ďalších 25 bodov na nášho najväčšieho konkurenta. Zároveň ma potešilo, že som bol po oba dni najrýchlejším Slovákom. Nič viac si nemôžem želať. Treba len tvrdo pracovať, aby sa naše problémy zo začiatku sezóny nevracali. Budeme tak naďalej útočiť na najvyššie priečky. Teraz ma čaká Rallye Tatry a ďalší víkend kopcové preteky na Jankovom Vŕšku, ktoré sú rovnako súčasťou poľských majstrovstiev."

Tibor Szabosi;gh7p6280-3.jpg

Súčasťou Rallye Tatry (22.-23.7.) bude úvodný shakedown a piatočná nočná mestská skúška v Poprade. Sobota prinesie 8 rýchlych tratí - Šuňava, Sp. Bystré a Uloža. Posádky celkovo odjazdia takmer 97 ostrých kilometrov. Igorovi Drotárovi na Škode Fabia WRC bude sekundovať opäť spolujazdec Robo Müller.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;c30i2237-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri