Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Dnes očakávame potvrdenie Alonsa v McLarene

Thursday, 19. 10. 2017 - 10:00, Ľuboš Kašický   

Dnes očakávame potvrdenie Alonsa v McLarene

Kolotoč F1 sa odsťahoval do Ameriky. Tento víkend začína turné v Austine, o týždeň neskôr v Mexiku a následne končí v Brazílii. Čo všetko nám prinesie?

 

Po ázijskom prepadáku sa Ferrari chystá na poriadný záťah. „Nemáme čo stratiť," tvrdí Vettel. Vraj tlak je teraz na Mercedese, ktorý musí dať Hamiltonovi také auto, ktoré bude dobré na každej trati. Nuž neviem, v ktorom roku žije Vettel, lebo jeho strata je 59 bodov a červení majú v Maranelle poriadne dusno. Nemčúrik sa však zjavne už niečo naučil o politike, keď tára aj takéto veci.

up5.jpg

Pochopiteľne, že súboj o titul je najdôležitejšia vec, no tento víkend nás bude zaujímať, ako to dopadne v McLarene. Šéf McLarenu, Zak Brown, mal včera tlačovku a vyjadril sa k viacerým veciam. Okrem iného k štartu Alonsa v IndyCar v nasledujúcom roku, či na 24-hodinovke v Le Mans. „Očakávame, že s Renaultom budeme konkurencieschopnejší a bude nám záležať na každom bode. Nemôžeme si preto dovoliť vynechať GP Monaka pre štart Alonsa v Indianapolise," tvrdí Brown. „Samorejme, že zvažujeme aj Le Mans, no naše súčasné GT McLarenu nezodpovedá predpisom," doplňuje Američan.

hpzwiglb5-fernandoalonso-stoffel-vandoorne.jpg

Všetko čo Zak Brown vravel smerovalo však k jedinej veci. Vychádzal z faktu, že aj v nasledujúcej sezóne uvidíme v tíme Fernanda Alonsa. „Snažíme sa, aby všetko bolo dohodnuté už do štvrtkovej tlačovky pred americkou veľkou cenou v Austine," naznačil Brown. To teda znamená, že dnes by na tlačovke už Alonso mal mať ruku v rukáve. Pravdu povediac, veľa možností ani nemal a tak to ani nebude veľké prekvapenie, skôr je dôležité načasovanie.

Martin Trenkler;ren5789.jpg

Mimochodom v Austine nás čaká debut Brendona Hartleya (člena továrenského tímu Porsche) v kokpite po Carlosovi Sanzovi, ktorý z Toro Rosso odišiel do Renaultu, kde nahradil Jolyona Palmera. Zaujímavé je, že Sainz si so sebou berie aj sponzora, ktorým je španielsky pivovar Estrella Galicia. Pre Hartleya to bude zasa životne dôležitý vstup, lebo ďalšia šanca už prísť nemusí. Už v Mexiku bude totiž znova v kokpite STR nádejný mladší Pierre Gasly.

Martin Trenkler;ren5814.jpg

A na záver si krátko pripomeňme, že časť tímu Williams sa zo Silverstone predsalen presťahovala tento týždeň na Hungaroring, kde pokračujú neverejné testy medzi Kubicom a di Restom. V utorok krúžil po maďarskom okruhu 31-ročný Angličan a toho by mal v kokpite monopostu williams FW36 vystriedať 32-ročný Poliak. „Testy prebehli úspešne. To je všetko čo vám zatiaľ môžeme povedať," hrajú sa na „tajnáša" vo Williamse. Nuž budeme musieť čakať ďalej.

Martin Trenkler;ren6079.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri