Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Divočinu pod Fuji vyhrala Toyota. Porsche potvrdenie titulu odkladá

Sunday, 15. 10. 2017 - 20:40, Ľuboš Kašický   

Divočinu pod Fuji vyhrala Toyota. Porsche potvrdenie titulu odkladá

Dážď opakovane prerušil preteky a postaral sa nakoniec aj o ich predčasné ukončenie. Trochu so šťastím vyhrala posádka Toyoty v zložení Buemi, Davidson a Nakajima, ktorá absolvovala iba dve zastávky.


Po odchode Audi ostali v hlavnej kategórii LMP1 iba dve značky, ktoré si to rozdávajú o majstrovský titul. Do Japonska cestoval majstrovský tím Porsche s pekným náskokom v oboch šampionítoch a už dnes, tri preteky pred koncom sezóny, mohol rozhodnúť o titule. Pod horou Fuji dnes japonský šogún autošportu srcervúco vyplakaval nad odchodom Porsche (ohlásený po skončení sezóny) a jeho slzy využila domáca Toyota.

t04-1.jpg
Kvalifikácia sa lepšie vydarila obom posádkam Porsche, ktoré vyštartovali z prvého radu. Hneď po štarte išla do čela posádka Bernhard, Barber a Hartley (Porsche), no už po hodine a osemnástich minútach boli preteky zastavené pre dážď. Pokračovalo sa o 32 minút neskôr a tentoraz sa jazdilo 2,5 hodiny, kým prišla druhá červená vlajka.

t01-2.jpg

Práve v čase, keď bola vyvesená červená flajka sa na svoju druhú pit stop chystala posádka, ktorú v kokpite reprezentoval Nakajima. Ten vystriedal Buemiho a počas chystanej zastávky ho mal nahradiť Davidson. Posledný reštart potom vyhlásili na posledných desať minút predpísanej dĺžky pretekov (šesť hodín) a v Toyote si spočítali, že auto už vydrží aj bez dotankovania. Z víťazstva sa tak mohla radovať posádka Toyoty v zložení Buemi, Nakajima a Davidson. Mimochodom Davidson sa do kokpitu ani nedostal.

t08-2.jpg

Preteky boli ukončené síce predčasne po 114 kolách (klasifikuje sa poradie po 113 kolách), no keďže bola odjazdená 70% vzdialenosť, tak sa počítajú plné body.

t03-1.jpg

Víťazstvo Toyoty na domácej pôde potvrdila druhým miestom posádka Kobayashi, López a Conway, ktorá síce absolvovala tretiu zastávku, no to len preto, že snímače hlásili defect. V depe sa však ukázalo, že ide o poruchu snímačov.

t06-1.jpg

Posádky Porsche dnes obsadili tretie a štvrté miesto, čo znamená, že síce naďalej vedú v oboch šampionátoch (posádok aj značiek), no nielenže o titule dnes nerozhodli, ale Toyota ich náskok ešte znížila. Napriek tomu majú v Porsche druhý mečbol o tri týždne v predposledných pretekoch na Šanghaji. Ak Porsche obháji titul, tak odíde s čistým majstrovským hetrikom, ktorým len potvrdí svoje historické postavenie v tejto automobilovej discipline. Rozdiel medzi posádkami Porsche (Hartley, Bernhard, Barber) a Toyoty (Buemi, Nakajima, Davidson) je 39 bodov. V hre je 50 bodov.

fuji-race-results.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri