Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Divné defekty v tréningoch

Friday, 15. 04. 2016 - 09:19, Ľuboš Kašický   

Divné defekty v tréningoch

V Číne skončili piatkové voľné tréningy. Pozrime sa, čo sa udialo a kto bol najrýchlejší.

Za priam ideálnych podmienok tímy skúšali pneumatiky, ktoré napovedia niečo o ich stratégii do pretekov. Počas úvodného tréningu okrem mclarenov jazdili všetci na softoch a supersofty si šetrili na druhý, popoludňajší tréning. Na softoch boli najrýchlejšie mercedesy, keď Rosberg držal za sebou Hamiltona. Angličan sa snažil skúšať limity, ale pákrát sa dostal mimo trať.

Dopoludňajší tréning dvakrát prerušili pre dve mimoriadne udalosti s jedným spoločným menovateľom = pneumatiky. Najprv v závere prvej polhodiny dostal defekt ľavej zadnej gumy williams Felipe Massu a po reštarte sa rovnaké koleso „pichlo" aj na renaulte Kevina Magnussena. Všetci sme spozorneli, či nejde o výrobný problém pneumatík. Zvlášť, ak Massa zakrátko dostal znova defekt na rovnaké zadné koleso.

fp1-massa.jpg

Okamžite sa začalo vyšetrovanie a výsledkom je, že williams mal nejaký mechanický problém, ktorý poškodil LZ koleso a spôsobil defekty. Na druhej strane Magnussen VRAJ iba prerazil koleso na nejakej nečistote na trati. Otázne potom však zostáva, prečo nenastúpil na druhý meraný tréning? Držme sa však oficiálneho stanoviska a verme, že pneumatiky sú ok. (Williams už urobil úpravy na aute.)

Po prvom tréningu sa ešte malo rozhodovať, či lekári povolia pokračovať v štarte Fernandovi Alonsovi. Španiel nastúpil s bandážou na rebrách a odjazdil časy na začiatku druhej desiatky. Lekári ho následne prezreli a uznali za spôsobilého absolvovať celý závodný víkend. Čo bola zlá správa akurát pre Vandoorna, ktorý si nezajazdí.

fp1-magnusen.jpg

V druhom tréningu obuli už všetci supersofty a vo Ferrari si vyskúšali aj ich životnosť. Vettel odjazdil šestnásť kôl, čo poskytuje nový pohľad na možnú voľbu stratégie. Ako jediný sa pod čas 1m37s dostal Kimi Räikkonen na ferrari, za ktorým iba o desatinku zaostal jeho kolega Vettel. Mercedesy netlačili veľmi na pílu a Hamilton dokonca väčšinou jazdil na stredných gumách (medium). Strata cca dvoch až štyroch desatín preto nemusí nič znamenať.

Prekvapením boli najvyššie top speedy pilotov tímu Manor, ktoré možno vysvetliť iba silnými motormi Mercedes. Zlá aerodynamika však ich celkové časy okresala v zákrutách a príliš vysoko ich v poradí nepustila.

Pred zajtrajšou kvalifikáciou, ktorá štartuje o 09.00 nášho času, môžeme teda právom očakávať atak pilotov Ferrari na Mercedesy. Do akej miery bude úspešný? Dozvieme sa zajtra. Ale pozor! Vraj má pršať!



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri