Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Divácke preteky v Šanghaji vyhral Nico Rosberg.

Sunday, 17. 04. 2016 - 13:00, Ľuboš Kašický   

Divácke preteky v Šanghaji vyhral Nico Rosberg.

To bola jazda! Kolízie, predbiehania a aj tak všetci došli do cieľa GP Číny. Užili sme si to.

Všetko má však na rováši Sebastian Vettel (ferrari), ktorého v prvej zákrute zaskočilo, že sa okolo neho po vnútornej strane natlačil Daniil Kvyat (redbull). Nemec sa do prvej zákruty nasunul pod kolegu Raikkonena (ferrari) a atak zvnútra nečakal. „Mad man!" kričal prekvapený na Rusa do vysielačky. Uhnúť sa však už nebolo kam a obe ferrari sa zrazili v prvej zákrute!!!

Piloti za nimi museli reagovať na kolíznu situáciu a viacerí sa dostali tiež do kontaktu. Najhoršie dopadli Grossjean (haas), ktorý odrazil spojler o Ericssona (sauber) a Hamilton (mercedes), ktorý sa z posledného miesta tlačil dopredu, no zrazu pred ním spomalil Nasr (sauber) uhýbajúci Raikkonenovi.

Najhoršie však bolo, že na trati zostalo niekoľko nebezpečných úlomkov, ktoré si usporiadatelia uvedomili až po defekte Daniela Ricciardy (redbull). Austrálčan mal lepší štart ako Rosberg a dostal sa do čela. V 3.kole však nabehol ľavým zadným na nejaký úlomok a jeho vedenie bolo minulosťou. Až to bol impulz na vypustenie bezpečnostného vozidla a seriózne vyčistenie trate.

Väčšina pilotov preto okamžite zamierila na výmenu pneumatík (Vettel menil aj spojler) a poradie sa nám poriadne pomiešalo. Akurát Rosberg (mercedes) a Massa (williams) zostali na trati výjazd SC nevyužili.

r-ciel.jpg

V deviatom kole prišiel reštart pretekov a od toho momentu brilantnou jazdou dominoval Nico Rosberg, ktorý si stále udržiaval približne tridsať sekundový náskok a bezpečne doviezol domov čistý tohtoročný hetrik a šieste víťazstvo v rade!

Druhý nakoniec skončil Vettel, ktorého Ferrari však nestačilo ani na mäkších gumách na Mercedes Rosberga. Nečakane na treťom mieste sa nakoniec objavil Rus Kvyat, pre ktorého to je iba druhé pódium v kariére a veľké lákadlo fanúšikov pred nadchádzajúcou ruskou grand prix o dva týždne.

Po pretekoch si Vettel neodpustil slovný atak na Rusa a pred kamerami ho poúčal, že takto sa nejazdí. Keď však z neho opadnú emócie, tak určite aj on pochopí, že keby bol na Kvyatovom mieste, tak by situáciu využil rovnako ako on. O tom je predsa pretekanie. A ak by Rus urobil niečo zlé, tak by ho komisári určite odmenili nejakou penalizáciou, ktorú ak radi rozdávajú za každú drobnosť.

r-podium.jpg

Hamilton nakoniec skončil na siedmom mieste, keď v závere nedokázal na strednej zmesi odolať ani Ricciardovi, Raikkonenovi a ani Massovi. Pre Rosberga je to však dobrá správa, pretože svoj náskok v priebežnom poradí znova zvýšil a vedie už o 36 bodov.

Výsledky 13.GP Číny 2016 (Šanghaj):
1. Rosberg (mercedes), 2. Vettel (ferrari), 3. Kvyat (redbull-TAG heuer), 4. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 5. Raikkonen (ferrari), 6 Massa (williams-mercedes), 7. Hamilton (mercedes), 8. Verstappen (toro rosso-ferrari), 9. Sainz (toro rosso-ferrari), 10. Bottas (williams-mercedes),...

Stav MS (03/21):
Piloti: Rosberg 75, Hamilton 39, Ricciardo 36, Vettel 33, Raikkonen 28, Massa 22, Grosjean 18, Verstappen 1, Botas 7, Hulkenberg 6, Sainz 4, Vandoorne 1 bod.,
Tímy: Mercedes 114, Ferrari 61, Red Bull 57, Williams 29, Haas 18, Toro Rosso 17, Force India 6, McLaren 1 bod.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri