Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Definitíva: Räikkönen v budúcom roku pretekať nebude!

Wednesday, 18. 11. 2009 - 12:58, T. Szabosi   

Definitíva: Räikkönen v budúcom roku pretekať nebude!Fínsky pilot Kimi Räikkönen v budúcom roku nebude pretekať v F1. Potvrdil to jeho manažér Steve Robertson. Majster sveta z roku 2007 a doterajší pilot Ferrari sa nedokázal dohodnúť s McLarenom a tak sú jeho šance preč.

Räikkönen už pred niekoľkými týždňami potvrdil, že jeho jedinou šancou je zotrvanie v McLarene, chce mať totiž garantovaný boj o najvyššie priečky. Táto šanca ale padla, pretože s McLarenom sa podľa všetkého dohodol Jenson Button.

Martin Trenkler;3866292808.jpg

V utorok v noci Robertson pre fínsky denník Turun Sanomat potvrdil, že je koniec: "Mali sme šancu v McLarene alebo odísť z F1. Kimi a McLaren sa nedokázali dohodnúť, takže Kimi nebude jazdiť v F1 - minimálne v budúcom roku nie."

"Oddychový rok pre Kimiho nič neznamená. Viac ho zaujíma boj o víťazstvá a majstrovský titul. F1 bude Kimi chýbať. Počas leta tvrdo pracoval a vo Ferrari robil veci, ktoré dokážu len najlepší piloti," dodal Steve Robertson.

Martin Trenkler;5181440256.jpg

Podľa informácií britského Autosportu stálo v dohode Räikkönena s McLarenom viacero vecí. Britský tím si napokon všimol, že k dispozícii je aj spomínaný Button a siahol práve po ňom.

Jednou z nezrovnalostí bol plat, okrem toho sa Räikkönen s McLarenom nedokázal dohodnúť ani na počte absolvovaných sponzorských dní či na možnosti jazdiť proti F1 aj rely.

Martin Trenkler;5788422091.jpg

Čo sa týka roku 2011, najlepšou možnosťou pre Räikkönena vraj bude Red Bull Racing, kde už Mark Webber odjazdí len poslednú sezónu. Red Bull môže Kimiho podporovať vraj už aj vo WRC.

Ladislav Király, f1.sk





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri