Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Debnárová s Laurincovou prišli o víťazstvo v predposlednej zákrute

Tuesday, 02. 05. 2017 - 17:20, Public relations   

Debnárová s Laurincovou prišli o víťazstvo v predposlednej zákrute

Výborný výkon predviedla na Rally Prešov jediná slovenská čisto dámska súťažná posádka. Perfektne rozbehnutú súťaž, ktorá vyzerala že skončí víťazstvom v triede, žiaľ prehrali v predposlednej zákrute súťaže.

Tibor Szabosi;c30i7507-5.jpg

Miška Debnárová s Luciou Laurincovou odštartovali v rámci 23. Rally Prešov 2017 s rovnakým vozidlom ako na Rally Rožňava, čiže Renaulte Clio, zaradenom do triedy 5. Už od začiatku súťaže bolo jasné, že „baby" sa s autom už veľmi dobre zžili. Po tretej rýchlostnej skúške Miške s Luciou patrilo v triede 5 druhé miesto, po štvrtej sa už dostali dve sympatické dievčatá do vedenia v triede. Od tohto momentu sa napriek snahe konkurencie, vedenia nechceli vzdať, pričom pred štartom do posledného meraného úseku štartovali so štrnásť sekundovým náskokom. Žiaľ, prišla predposledná zákruta celej súťaže a drobná jazdecká chyba.

Michal Bobko;dsc3533-1.jpg

„Bola to ťažká rally, plná blata, šmykľavých tratí, striedajúcich suchý asfalt, ale darilo sa nám. Po štvrtom teste sme sa dostali do vedenia no Michal Leško s jeho Meganom sa na nás pomaly doťahoval. Na RS6 Šariš 2 nás stiahol o 13,7 sekundy, no nebola som si vedomá veľkých chýb. Bola to veľmi rýchla RS, asi sa to Mišo nebál v tých rýchlych úsekoch podržať viac ako my. Pred poslednou RS Šariš 3 sme mali náskok 14 sekúnd. Vedela som, že ak si chceme prvú pozíciu udržať, že musíme pridať. Tempo sme nasadili perfektné, no čo čert nechcel asi 300m pred cieľom mi prebrzdil zadok, nasledovali polo hodiny, cúvanie a samozrejme neplánovaná strata. Strašne ma to mrzí, ale v sumáre sme prehrali o tri a pol sekundy. Som sklamaná, že sme teamu nepriniesli prvé miesto, ale na druhej strane po takomto ťažkom preteku akým bol Rally Prešov je aj druhá priečka v triede výborná," vysvetlila Michaela Debnárová.

Tibor Szabosi;c30i7513-5.jpg


Ďalším podujatím na ktorom budú mať diváci možnosť sledovať naše slovenské „baby" priamo v akcii, bude podujatie Rally Tatry, ktoré odštartuje už o mesiac. Okrem toho sa Miška s najväčšou pravdepodobnosťou ukáže aj na domácom podujatí pretekov do vrchu Moris Cup Jahodná 2017 týždeň pred Tatrami.

Tibor Szabosi;c30i7509-1.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri