Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Debnárová s Laurincovou perfektne zvládli návrat na rally trate

Tuesday, 05. 09. 2017 - 12:44, Public relations   

Debnárová s Laurincovou perfektne zvládli návrat na rally trate

Po havárii na rally Lubeník sa vrátila do rally v Trebišove dámska posádka Michaela Debnárová s Luciou Laurincovou plná síl, úsmevu a elánu. Ich návrat aj napriek drobnému problému na trati dopadol na výbornú.

 

Tibor Szabosi;c30i1838-8.jpg

Premiérová súťaž slovenského rally šampionátu sa už od začiatku ukázala ako mimoriadne náročná a nesmierne rýchla. Posádka CS - TRT Rally Sport Michaela Debnárová a Lucia Laurincová do nej nastupovala s vozidlom Renault Clio, pričom ju čakali boje o body v triede 5, v ktorej im pred DeutschMann Rally Trebišov patrila tretia priečka priebežného poradia. Dievčatá museli po predchádzajúcej „rane" najskôr nájsť v aute pohodu a istotu, a tak im po náročnej súťaži v cieli patrila šiesta priečka v triede.

Tibor Szabosi;asf-5061-1.jpg

„Musím priznať, že po Lubeníku boli moje myšlienky veľmi zmiešané. Bola to totiž moja prvá rana za tie roky jazdenia a moje jazdecké sebavedomie v momente spadlo na úplné dno. Prvé dva týždne som si nevedela ani len predstaviť, že by som opäť sadla za volant nášho Clia. Chlapci od Minařík Racing nám však auto dali veľmi rýchle do poriadku, navyše ku mne z každej strany prichádzali samé povzbudivé slová, a moja hrdosť mi nedovolila vzdať sa a nedokončiť tohtoročný šampionát. Veď sme predsa bojovníčky 

Tibor Szabosi;c30i5579-8.jpg

Na štart prvej RS v Trebišove sme išli obe, čiže Lucka a ja s veľkým rešpektom. Nikto z tímu od nás nečakal zázraky a prvé dve rýchlostky sme išli naozaj veľmi opatrne. Druhé kolo už bolo v pohode a vzájomnej dôvere v trojici Ja - Lucka - Clio. Zlepšili sme sa na oboch rýchlostkách o 25 sekúnd a náskok, ktorý sme nechali našim súperom po prvej runde sme celkom slušne stiahli a dostali sme sa na piatu pozíciu v triede. Boli sme odhodlané si túto pozíciu udržať ... no čo čert nechcel, asi uprostred RS5 som začala pociťovať na riadení, že sa niečo deje, do toho prišiel zvuk ako keby sme mali defekt a čím ďalej sa to viac stupňovalo. Spolu s Luckou sme sa narýchlo dohodli, že ak máme defekt, tak zastavím a radšej koleso vymeníme. Nechceli sme totiž opäť poslať naše Clio do dielne Minařík Racing s nejakými ďalšími estetickými nedostatkami. Po odstavení v bezpečnom a prehľadnom úseku sme zistili, že všetky kolesá sú v poriadku. Keďže sme stratili dosť času, rozhodli sme sa na mieste férovo počkať, kým nás predbehnú za nami štartujúce posádky, aby sme ich neobrali o pre nich ešte dôležité sekundy. Do konca RS sa už žiadny problém neprejavil. Ukázalo sa, že nám do kolesa vošiel nejaký protivný kameň, ktorý nám trepal do brzdiča a pri našom zastavení asi vypadol ... Asi to malo byť znamenie, že nepotrebujeme zrýchľovať, ale doviezť naše Clio na rampu celé ...
Náš cieľ sme napriek tomu splnili ... vrátili sme sa naspäť do súťažného auta a našli sme k sebe opäť dôveru a dostali chuť bojovať ďalej.

Tibor Szabosi;c30i6120-7.jpg

Opäť najväčšie ďakujem musím poslať mojej Lucke, ktorá dokázala ku mne naspäť sadnúť a fungovať, môjmu Milanovi a CS-TRT Rally Sport za povzbudenie a podporu a poďakovanie v neposlednom rade patrí aj celému Minařík Racing za naše najkrajšie súťažné Clio ..."

Tibor Szabosi;asf-4808-1.jpg

Ako vidno, posádka CS - TRT Rally Sportu návrat na rally trate viac, menej bez problémov zvládla, pričom si z Trebišova odviezla veľmi potrebné body do priebežného poradia majstrovstiev. Ďalšia šanca, v tomto prípade na dvojitú porciu bodov bude opäť o mesiac, na Rally Košice, ktoré uzavrú tohtoročný slovenský rally šampionát.

Tibor Szabosi;c30i5559-4.jpg

Medzitým sa naše Rally Ladies zúčastnia na ďalšom podujatí Minirally Liptov už tento víkend.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri