Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dážď ustal, časy sa zlepšili

Saturday, 16. 07. 2016 - 17:20, Public relations   

Dážď ustal, časy sa zlepšili

Na rozdiel od prvého meraného tréningu, ktorý sa nám poriadne natiahol, sa druhý tréning zaobišiel bez mimoriadnych udalostí. Tesne po pätnástej hodine preťal cieľovú pásku aj posledný pretekár, ktorým bol Simone Faggioli.

Dážď postupne ustal, no trať bola vďaka mrholeniu naďalej mokrá. Podľa očakávania bol znova najrýchlejší „Dobšinátor" Faggioli, ktorý doviezol svoju Normu M20 FC v čase 2:48,231". Jeho krajania Macario a Merli (obaja Osella FA30) zaostali o viacej ako štyri sekundy, no aj tak im to stačilo na prvú trojku v absolútnom poradí.

Tibor Szabosi;c30i1364-1.jpg

Z našich bol znova najlepší Igor Drotár (Fabia R5), ktorý svojmu najbližšiemu rivalovi z MSR nadelil tri sekundy. „Nechcem to urieknuť, ale už tretí týždeň si užívam každé preteky, lebo sa nám podarilo vychytať konečne všetky detské choroby a auto už začalo fungovať. Aj napriek hendikepu na maximálke sa auto v dnešných tréningoch ukázalo ako zdatný súper pre všetkých a tréningy naznačili, ako by to mohlo vyzerať zajtra," zhodnotil deň líder priebežného poradia MSR PAV, Igor Drotár.

Věro Crvček, ktorému sa mimoriadne vydaril úvod sezóny ide však v Dobšinej prvýkrát. „Na vode sme išli zatiaľ iba v Zaluži. Stále len to učím, hoci časy boli celkom slušné. Pred druhou jazdou som mal pocit, že mám problém s turbom, ale teraz sme to kontrolovali a vyzerá to v poriadku. V Dobšinej jazdím prvýkrát a nemôžem sa porovnávať s Igorom, ktorý tu už najazdil veľa kilometrov. Ale šanca je tu stále a budem bojovať rovnako ako na ostatných pretekoch až na doraz," nevzdáva sa Cvrček.

Domáci matador Vlasto Majerčák sa tentoraz trápi s autom a nepomáha mu ani dokonalá znalosť trate. „Dobšinský kopec dôverne poznám, či už za sucha, alebo za mokra, no časy sú veľmi zlé. Máme nejaký problém s výkonom motora. Dúfam, že sa nám to do zajtra podarí identifikovať a odstrániť," krúti hlavou sklamaný Vlasto.

A na vode sa vo svojej koži necíti ani Janko Miloň. „Nie je tajomstvom, že na vode nemám s týmto autom istotu. Pred druhou jazdou sme zmenili nastavenie, skúsil som iné gumy a pomohlo mi to. Stále však nie som spokojný. Z auta mám ale lepší pocit a verím, že sa to zajtra ukáže," verí Janko Miloň.

A práve medzi touto štvoricou by sa v nedeľňajších dvocj súťažných jazdách malo rozhodnúť o víťazovi v slovenskom majstráku, ktorý nás pochopiteľne zaujíma najviac.

Predpovede počasie však znova nie sú ideálne a po nočných búrkach by mal dážď pokračovať aj dopoludnia. Ale aj predpovede sa však môžu mýliť.

Prvá súťažná jazda štartuje v nedeľu o 9:00 hod. Jej priebeh môžete sledovať na webovej stránke www.dobsinskykopec.com

Ľuboš Kašický
Tlačové stredisko DK 2016

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri