Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Daniel Oliveira ide do neznáma (+ video)

Saturday, 13. 08. 2011 - 21:10, Katarína Ďurecová   

Daniel Oliveira ide do neznáma (+ video)

Pre Daniela Oliveiru je táto sezóna jeho prvou vo WRC a tak je logické, že zažíva mnoho nových vecí. Po veľkej výzve v podobe Rally Finland, ktorú Oliveira i so svojím spolujazdcom Carlosom Magalhaesom zdarne absolvovali ich čaká výzva ďalšia - prvé asfaltové podujatie sezóny.

Oliveira s asfaltom veľa skúseností nemá, pár asfaltových podujatí absolvoval minulý rok za volantom Peugeotu 207 S2000 v rámci IRC, spomeňme napríklad Rally Monte Carlo alebo Rali Vinho da Madeira, čo sú i jediné dve asfaltové podujatia v kalendári IRC, ktoré Daniel Oliveira i dokončil. Nečudo, že Oliveira počas svojho testu využil i služby renomovaného učiteľa jazdenia Roba Wilsona a taktiež pred rally i zapracoval na svojej fyzičke. Video z už spomenutého Oliveirovho asfaltového testu, ktorý sa odohral vo Francúzsku, prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu. Na záberoch z testu uvidíte najmenej tri chyby či chybičky, ktoré by ho na rally stáli pár desiatok sekúnd:

Tibor Szabosi;co8c3729.jpg

„Táto rally bude niečo pre mňa úplne nové. Aj keď už mám zopár skúseností s pretekaním na asfalte, podľa toho čo som počul, táto rally sa nebude podobať ničomu, na čom som pretekal v minulosti. S Robom Wilsonom sme sa snažili vopred pripraviť na niektoré situácie, s ktorými sa v Nemecku stretneme. Na tomto podujatí bude mať náš Mini John Cooper Works WRC úplne iné nastavenie a tak mi je jasné, že potrvá zopár rýchlostných skúšok, kým si zvykneme. Verím tomu, že si z tejto novej skúsenosti odnesieme veľa", hovorí Daniel Oliveira.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri