Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Ďalšie pódium Richarda Šikyňu na ADAC.

Monday, 15. 05. 2017 - 20:56, Public relations   

Ďalšie pódium Richarda Šikyňu na ADAC.

Seriál „ADAC MX Masters" v motokrose pokračoval tento víkend (13.-14.5.2017) na severe Nemecka. Tretie podujatie seriálu sa uskutočnilo na trati v Mӧllne, neďaleko Hamburgu. V triede Youngster (MX2) sa pretekov zúčastnil aj slovenský reprezentant Richard Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia, jazdiaci na motocykli KTM 250 SXF. Po fantastickom výkone sobotňajšiu kvalifikáciu vyhral s náskokom 1,276 sek. pred druhým najrýchlejším jazdcom. V nedeľu si však v prvej jazde vybral svoj diel smoly, keď sa hneď po štarte dostal do kolízie viacerých jazdcov a následne prišlo aj k poškodeniu jeho zadnej brzdy a preteky dojazdil na 24. mieste. Po opatrnejšom štarte do druhej jazdy však už nenechal nikoho na pochybách, že patrí do absolútnej špičky a vyjazdil si ďalšie pódium. Za 3. miesto si do celkového hodnotenia pripísal 20 bodov a v priebežnom poradí sa delí s 93 bodmi o 2. a 3. priečku s Thomasom Sileikom (LAT). Tom Koch (GER) dokonale využil situáciu a so ziskom 47 bodov za 2. a 1. miesto sa posunul s náskokom 16 bodov do čela priebežného hodnotenie seriálu.

richard-sikyna-molln-05.jpg

Richard Šikyňa (#102)
„ Trať v Mӧllne sa mi vôbec nepáčila. V sobotu sa mi aj napriek tomu podarilo zajazdiť najrýchlejší čas v kvalifikácii. V nedeľu som sa v prvej jazde zamotal do hromadného pádu po štarte. Rýchlo som sa dostal na motorku a začal som sťahovať stratu, ale hneď v prvom kole som dostal kameň do zadnej brzdy a už mi do konca jazdy nefungovala. Bohužiaľ aj napriek snahe získať aspoň nejaké body sa mi to nepodarilo a dojazdil som na 24. mieste. V druhej jazde som štartoval trochu opatrnejšie, bol som tam okolo desiatky. Rýchlo som sa však dostal na 3. miesto a dobiehal som aj jazdcov predo mnou. V trištvrte jazdy mi trochu stvrdli ruky a začal som robiť chyby, tak som radšej jazdu skľudnil a už som len kontroloval svoju pozíciu. Trať mi v druhej jazde vôbec nesedela a celú jazdu som sa trápil sám so sebou. Verím že ďalšie preteky budú lepšie."

richard-sikyna-molln-03.jpg

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„Týchto pretekov som sa nemohol osobne zúčastniť, ale pozorne som sledoval online výsledky a bol som v stálom kontakte s trénerom a samozrejme aj s Rišom. Výsledok kvalifikácie aj napriek charakteru trate bol fantastický. Rišo začína zvládať aj situácie, keď sa necíti na trati dobre a to je pre mňa veľmi povzbudzujúce. Škoda, že mu v prvej jazde chýbalo trochu toho športového šťastia, ale moje uznanie si zaslúži za to, že aj napriek všetkého to nezabalil a aj keď bez funkčnej brzdy sa rýchlo ísť nedá, pokúsil sa o nemožné. Jeho psychická stabilita sa zároveň odzrkadlila v druhej jazde, keď po sklamaní z úvodných pretekov bol schopný vyjazdiť si na ADAC ďalšie pódium. S Rišovým výkonom a prístupom som veľmi spokojný. Rád by som sa poďakoval Mirkovi Kučírkovi, ktorý to tam sním celé absolvoval a tiež celému tímu Jirka Jankovského (JD 191 KTM Racing Team), ktorý nám poskytujú bezchybný technický suport. Veľká vďaka štandardne patrí aj našim sponzorom a všetkým, ktorí nás podporujú." 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri