Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ďalšie pódium pre Braňa Mička

Tuesday, 10. 07. 2018 - 14:00, Ľuboš Kašický   

Ďalšie pódium pre Braňa Mička

Piate podujatie slovenskej sezóny pretekov automobilov do vrchu, ktoré sa jazdilo na Pezinskej Babe, prinieslo Branislavovi Mičkovi z tímu LAMA RACING znova ďalšiu cennú skúsenosť.


„Musím rovno pochváliť organizátorov," začína Dubničan sumarizovať pezinský víkend. „Doteraz to boli pre mňa najlepšie preteky. Prekvapila ma pekná a rýchla trať. Organizácia fungovala tak, ako mala a naozaj som si to mohol užiť." V sobotu sa to však pre Mička nezačalo najlepšie. „Dopoludnia som sa na tréningu zoznamoval z traťou, no asi som nadobudol dojem, že sa už ,dobre poznáme´. To však bola chyba. Hneď v prvej sobotňajšej súťažnej jazde som si v návale optimizmu pomýlil zákrutu a vyletel som z trate! Bola to školácka chyba," hnevá sa na seba Dubničan. „Našťastie sa to nestalo vo vysokej rýchlosti a aj keď som vyletel medzi stromy, tak som auto príliš nepoškodil. Žiaľ, do druhej jazdy som už nastúpiť nemohol."

Tibor Szabosi;c30i9697-10.jpg

Po predčasnom skončení prvého súťažného dňa mal Braňo o čom premýšľať a do nedele sa zobudil s novou skúsenosťou a odhodlaním. Mechanici zatiaľ na jeho Mitsubishi Lancer Evo IX zafixovali odtrhnutý nárazník a zdalo sa, že všetko je pripravené. „Tesne pred štartom nedeľňajšieho tréningu sme zistili, že máme odklon tehlice predného kolesa asi o 5°! Narýchlo sme to uvoľnili a skočilo to ako tak na miesto. Nechceli sme však do toho viacej zasahovať, aby sme neporušili celú geometriu. Prvú tréningovú jazdu som preto radšej vypustil," opisuje štart do nedele Braňo Mičko.

Tibor Szabosi;c30i9070-12.jpg

„Už s opraveným autom som popoludní v prvej súťažnej jazde len tesne zaostal za Ambrúzom aj Konečným a to ma znova povzbudilo. Do druhej súťažnej jazdy som sa vložil ešte viac a podarilo sa mi zlepšiť čas o viacej, ako dve sekundy. To znamenalo druhý najlepší slovenský čas v triede a v konečnom súčte oboch jázd ma to potlačilo na pódium," teší sa Dubničan, ktorý o pár dní oslávi 35 rokov.

Tibor Szabosi;c30i7257-14.jpg

Tretie miesto v triede za Jureňom a Konečným je ďalší pekný výsledok pre objav tohtoročnej kopcovej sezóny. „Pezinská Baba sa mi zapáčila," smeje sa Braňo. „Konfrontovala ma s novými skúsenosťami a ukázala mi cestu, ako sa zasa v niečom zlepšiť. Verím, že som nedeľňajším výsledkom potešil všetkých svojich fanúšikov a podporovateľov, ktorým veľmi ďakujem za podporu."

Tibor Szabosi;c30i7255-7.jpg

Štartom v Pezinku sa slovenská kopcová sezóna dostala do svojej vrcholnej fázy počas ktorej v období prázdnin na pretekárov čakajú hneď štyri podujatia. Tým nasledujúcim je absolútny vrchol sezóny na Dobšinskom kopci (20.-22.júla), idúci sa znova aj ako súčasť Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Pre Braňa Mička to bude ďalšia nová skúsenosť a nová výzva.

Ľuboš Kašický

Tibor Szabosi;c30i0725-13.jpg

Pozrite si tiež celú galériu tímu z pretekov

lama-racing.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri