Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Ďalšia úspešná sezóna ARC Bratislava

Saturday, 27. 10. 2012 - 15:42, Daniel Mandzi   

Ďalšia úspešná sezóna ARC Bratislava

Automobilový pretekár Miro Konôpka zhodnotil v prítomnosti pozvaných novinárov na pracovnom obede 25. októbra v Motoreste Racing rok 2012 ako úspešný.

Podarilo sa mu obhájiť tituly Majstra Slovenskej a aj Českej republiky v pretekoch automobilov na okruhu, čo nie je v našich končinách samozrejmosťou. V sezóne 2012 bol ARC Bratislava opäť jediným slovenským tímom, ktorý štartoval na medzinárodných okruhových pretekoch doma i v zahraničí.

img-1481.jpg

V domácom šampionáte získal tím ARC Bratislava spolu 3 tituly Majstra Slovenska. V šprintoch aj vytrvalostných pretekoch dominoval Miro Konôpka na vozidle Saleen S7 (šprint) a Porsche GT3R (vytrvalosť). Maťo Konôpka sa stal Majstrom SR v hodnotení juniorov v šprintoch aj vytrvalostných pretekoch.

Tibor Szabosi;67c7720-1.jpg

V trofeji FIA Zóny Strednej Európy Miro Konôpka vo vytrvalostných pretekoch takisto obhájil celkové prvenstvo z minulého roka.

Tibor Szabosi;co8c2030-4.jpg

V Českej republike obaja Konôpkovci štartovali spolu vo všetkých pretekoch. Titul Majstra ČR po roku opäť získal Miro Konôpka, synovi Maťovi Konôpkovi pripadlo fantastické 2. miesto, keďže je ešte stále v juniorskom veku.

Gianluca Sciarra;4212-24spa-7-143.jpg

V poľskom okruhovom šampionáte kolidovali termíny pretekov zo sériou Blancpain Endurance, no napriek tomu dokázal Miro Konôpka skončiť ako vicemajster Poľska, rovnako 2. miesto v celkovom poradí pripadlo tímu ARC Bratislava v hodnotení stajní.

Gianluca Sciarra;4212-24spa-7-102.jpg

Spomínaná séria Blancpain Endurance bola v tomto roku najlepšie obsadeným seriálom na svete. Štartovalo v ňom viac ako 70 tímov z celého sveta na známych okruhoch F1. ARC Bratislava a slovenská zástava nechýbala na legendárnych tratiach ako Monza, Silverstone, Paul Ricard, či Spa-Francorchamps. Posádka Blancpain Endurance Series v Porsche 997 GT3R bola Miro Konôpka, Zdeno Mikuláško a Steffano Crotti (ITA).

Tibor Szabosi;co8c2243-7.jpg

Počas roka ARC Bratislava absolvoval množstvo známych vytrvalostných pretekov:

24h Dubaj (SAE
24h Daytona (USA)
4h Monza (ITA) - celkovo 7.miesto, víťaz triedy
24h Spa-Francorchamps (BEL)
24h Barcelona (ESP) - celkovo 3. miesto, víťaz triedy
6h Epilog Brno (CZE) - celkovo 4. miesto

img-1468.jpg

Najlepší výsledok dosiahol ARC Bratislava na 24-hodinovke na okruhu Formuly 1 Catalunya pri Barcelone, kde naše Porsche 997 GT3 Cup viedlo cca 10 hodín, napokon skončilo na 3. mieste v celkovom poradí a zvíťazilo v triede.

Petr Frýba;fryb0525.jpg

V budúcej sezóne by chcel Miro Konôpka opäť postaviť auto na štart vytrvalostnej série Blancpain Endurance a tiež absolvovať niekoľko významných 24-hodinoviek.

ARC Bratislava



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri