Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Dabl Ferrari na Hungaroringu

Sunday, 30. 07. 2017 - 15:44, Ľuboš Kašický   

Dabl Ferrari na Hungaroringu

Mdlé preteky bez kúska vzrušenia len potvrdili priebežné poradie pred nadchádzajúcimi prázdninami F1.

 

Tento rok sa veľká cena Maďarska priebehom veľmi nevytiahla. „Čípoš" paprika nefungovala a my sme sledovali mdlé preteky bez chuti v ktorých od začiatku až do konca diktovali tempo piloti tímu Ferrari. Mercedesom technické trate sedia menej a akoby sa s touto pozíciou zmierili. Bottas síce (asi) dvadsaťpäť kôl pred koncom pustil pred seba dravšie sa tváriaceho Hamiltona, no ani ten nemal dosť ostré zuby, aby prekusol ľadového Kimiho - alias „ľadový Vettel vankúš" a v závere radšej pozíciu Valtterimu vrátil. No a ak k tomu pripočítame, že nebola ani žiadna „mimoriadka" (Ricciardo v 1.kole sa nepočíta), tak sme si dnes pri pretekoch dobre zdriemli. Milým prekvapením je najrýchlejšie kolo Fernanda Alonsa v poslednom kole.

me07-6.jpg

Na rozdiel od nás majú však pretekári celkom iný pocit. „Boli to veľmi náročné preteky. Diktoval som tempo celé preteky a nebolo to ľahké. Rýchlejšie sa už nedalo. Bolo to naozaj tesné," presviedčal nás Vettel. Nemec udržal vedenie aj v prvej zákrute pred svojim tímovým kolegom a okrem miešania pozícií počas PIT série, keď sa na jedno kolo dostal pred neho Kimi a asi na desať kôl aj Verstappen, mal Sebastian všetko úplne pod kontrolou. Drobné problémy s riadením Vettelovho ferrari evidentne neboli tak dramatické, ako sa prezentovali.

rb04-6.jpg

Divne sa tvárili v RedBulle, kde najprv Max v tretej zákrute vyradil Ricciarda a potom zostal na trati o desať kôl dlhšie, hoci súperi boli na nových gumách rýchlejší. Táto impotentná taktika viedla podľa očakávania iba k piatemu miestu, ktoré bolo dnešným „okrídleným" maximom. Desaťsekundová penalizácia na Maxov výsledok veľmi nevplývala. "Červení býčkovia" jednoducho na monoposty ferrari a mercedes ešte stále nestačia.

me06-7.jpg

V nudných pretekoch, ktorým nepomohlo ani záverečné robenie „strieborných" svalov nás potešilo azda šieste miesto pre Alonsa a jeho mclaren-honda. Navyše Vandoorne pridal ďalší bod za desiate miesto. Honda teda konečne vozí do cieľa obidve autá a verme, že postupne sa začne zlepšovať aj na pozíciách.

fe01-16.jpg

Na body sa už pravidelne tlačí aj mladá generácia, keď Sainz junior odváža z Maďarska siedme miesto a nováčik Ocon deviate miesto. Nemuseli by sme byť preto prekvapení, ak by sa na mieste starnúceho Kimiho o rok, dva objavil práve niekto z týchto chlapíkov.

fe04-8.jpg

Po štvrtom víťazstve v sezóne si Vettel (202) upevnil vedenie a Hamilton (188) momentálne stráca štrnásť bodov. Bottasovi vrátené tri body možno budú v závere sezóny Hamiltonovi chýbať. Ale aspoň sa zachoval gentlemansky. Räikkonen na piatom mieste priebežného poradia znova dobehol Ricciarda (118). V Pohári konštruktérov červeným nepomohol ani dabl a stále strácajú na strieborných 39 bodov. Teraz však budú nasledovať okruhy, ktoré charakteristikou budú napomáhať skôr Mercedesom a tak to o dva mesiace môže vyzerať zasa inak.

fe07-3.jpg

V utorok začínajú na Hungaroringu oficiálne testy a po nich si časť tímov konečne oddýchne na zaslúženej letnej dovolenke. Šampionát pokračuje koncom augusta na obľúbenom belgickom okruhu v Spa-Francorchamps.

race-results-5.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri