Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Dabl Cadillacu na 24h v Daytone

Monday, 30. 01. 2017 - 11:22, Ľuboš Kašický   

Dabl Cadillacu na 24h v Daytone

Polovicu z 24-hodinovky v Daytone bola zima a pršalo, no o víťazovi aj tak rozhodli až posledné minúty.

Na 55.ročníku prestížnej americkej 24-hodinovky v Daytone súperov jasne prevalcovali nové Cadillacy DPi-V.R, keď ostatným nadelili minimálne po jednom kole. O víťazstvo sa cadillacy popasovali štyri kolá pred koncom, keď Ricky Taylor v prvej zákrute zaútočil na Filipe Albuquerqua. Obidve autá sa dostali do kontaktu a Portugalčan Američanov atak ledva ustál. Taylor išiel do čela a zvíťazil pred Albuquerquom o necelú sekundu!

99winners.jpg

Víťaznú posádku okrem Rickyho Taylora tvorili aj jeho brat Jordan Taylor, Jeff Gordon a Max Angelelli (Konica Minolta Cadillac Team). Druhí skončili Filipe Albuquerque, Christian Fittipaldi a Joao Barbosa (Mustang Sampling Racing). Tretia posádka tímu VisitFlorida Racing v zložení Marc Goossens, René Rast a Renger van der Zande na vozidla Multimatic/Riley LMP2 dostal celé jedno kolo.

daytona2.jpg

Tesnejšie to bolo triede GT, kde vyhrali Dirk Muller, Sebastien Bourdais a Joey Hand na vozidle Ford GT tímu Ford Chip Ganassi Racing. Tí však súperom veľmi neutiekli a prvých sedem áut sa vtesnalo do ôsmich sekúnd. Na druhom mieste došlo Porsche 911 RSR s posádkou Patrick Pilet, Dirk Werner a Frederic Makowiecki (Porsche GT Team). Tretie miesto potom vyjazdila posádka na Ferrari 488 GTE v zložení Giancarlo Fisichella, James Calado a Toni Vilander. Slováci a Česi na pretekoch neštartovali. Daytona bola prvým podujatím z dvanásťdielneho amerického šampionátu vytrvalostných pretekov.

race-results-dayt17.jpg

daytona6.jpgdaytona1.jpgdaytona4.jpgdaytona5.jpgdaytona3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri