Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Cyklistická 24-hodinovka: na bicykel sa posadí aj Jakeš či Višňovský

Wednesday, 26. 06. 2013 - 13:08, Martin Trenkler   

Cyklistická 24-hodinovka: na bicykel sa posadí aj Jakeš či Višňovský

Na pretekárskom okruhu Slovakia Ring sa vo štvrtok 27. júna o 12:00 začnú jedinečné 24-hodinové cyklistické preteky. Sú určené pre jednotlivcov aj tímy, amatérov či profesionálov. Na štarte sa objaví aj množstvo známych tvárí - hokejista Ľubomír Višňovský či dakarský hrdina Ivan Jakeš.

Podujatie, ktoré je zapísané do oficiálneho kalendára Medzinárodnej cyklistickej únie UCI, nadväzuje na vlaňajší úspech prvých cyklistických pretekov na Slovakia Ringu. Vytrvalostné preteky sa konajú necelý týždeň po ich slávnej motoristickej predlohe. Z pretekov 24h Le Mans, konkrétne ich raných liet, preberie cyklistická 24-hodinovka napríklad formát štartu - cyklisti sa rozbehnú cez trať k svojim bicyklom, nasadnú na ne a tým bude odštartované.

421850-581425371907639-1556703924-n.jpg

Medzi viac ako stovkou registrovaných jazdcov objavíme aj známe tváre. BikeFly Team spojil niekoľko hokejových hviezd: lídrom tímu bude určite špičkový obranca tímu NHL New York Islanders Ľubomír Višňovský, ktorý už má Slovakia Ring zažitý aj spoza volantu pretekárskeho auta. V 6-člennom tíme mu budú robiť kolegov hráči HC Slovan Bratislava Martin Bakoš a Martin Štajnoch, pridal sa aj ďalší reprezentant Peter Podhradský, ktorý odohral rok v KHL v Donbasse Doneck.

Slovakia Ring Media Team verí takisto známym tváram: do zostavy sa im podarilo dostať hrdinu tohtoročnej Rely Dakar Ivana Jakeša, ktorý je po operácii v rekonvalescencii a na bicykli chce nabrať kondíciu. Spolu s ním sa budú počas celého dňa i noci striedať herečky Zuzana Vačková a Bibiana Ondrejková, moderátorka TV Joj Erika Barkovolá, spevák Jakub Petraník či športová moderátorka RTVS Anna Repková.

Asi najzaujímavejším prihláseným tímom bude Parasport24.com. Len pred dvoma týždňami obdivuhodní ľudia z tejto neziskovej organizácie absolvovali vyše 300 km púť naprieč Slovenskom na rukami poháňaných tricykloch (tzv. handbike). V zostave bude aj Marián Ligda, ktorý hneď zo Slovakia Ringu zamieri späť domov do Liptovského Mikuláša. Odtiaľ v nedeľu vyrazí na fantastickú cestu do Paríža, kam dorazí v deň príjazdu pelotónu Tour de France. Obdivuhodné výkony však treba očakávať aj od zvyšku tímu, v ktorom bude niekoľko paralympionikov zo Slovenska a Česka: Martin Joppa, Zdeněk Šafránek, Dušan Pitoňák, Anna Orosová, Dávid Palát, Aleš Raus a Peter Štefanides. Úžasní ľudia, ktorí zvládli boj s hendikepom a rovnako zvládnu aj súboj s traťou a časom...

Počas týchto pretekov bude mať na Slovakia Ringu premiéru aj nové špičkové nočné osvetlenie trate. Počas zimnej prestávky pribudlo v areáli 28 stĺpov, na každom je umiestnených 6 silných reflektorov. Prvý slovenský profesionálny okruh sa tak zaradil medzi pár tratí na svete, ktoré sa môžu takýmto osvetlením pochváliť.

Registrácia jazdcov a tímov je stále otvorená. Na štarte vo štvrtok o 12:00 bude viac ako 120 pretekárov. Mená víťazov jedinečných cyklistických pretekov na Slovakia Ringu sa dozvieme v piatok na poludnie.

MAPA k stiahnutiu

24h-slovakia-ring-cycling-race.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri