Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Colin McRae R4

Monday, 12. 02. 2007 - 00:00, T. Szabosi

Colin McRae R4Pripomeňme si ze každú chvíľu by sa malo na trh zaujímavé vozidlo Colin McRae R4, ohlásený "launch" je jar 2007.

Práce na tomto projekte začali pritom pred 25 mesiacmi. Zaujímavosťou je, že prvotné dizajnové návrhy karosérie tohto auta „spáchali“ páni Keith Burden a Tom Webster – bývalí zamestnanci Codemasters Studios (títo páni stoja za komerčne úspešnými hrami Collin McRae Rally pre rôzne platformy).

Motory pre toto auto bude dodávať spoločnosť by Millington Racing Engines of Bridgenort. Prvý prototyp R4 mal pod kapotou 2,5 litrový štvorvalec s výkonom 340 koní pri 7 900 otáčkach za minútu. Motor bolo možné vytáčať až do hranice 8 700 otáčok za minútu. Páni z dodávateľskej firmy však potmehúdsky hovoria, že by to mohlo až do 9 500 otáčok za minútu. Akceleračné parametre ešte nie sú známe – ale odhaduje sa že z nuly na sto kilometrov za hodinu by to malo tomuto vozidlu zabrať nejakých 5 sekúnd.

Motor je sprevodovaný šesťstupňovou sekvenčnou prevodovkou. Záujemca o R4 si bude môcť vybrať medzi pohonom zadnej nápravy alebo „štvorkolkovou“ verziou.

Nakoľko pôjde o malosériovú výrobu, auto nebude musieť vyhovieť európskym homologizačným predpisom platným pre masovo vyrábané autá – takže s airbagmi ani s ABS jeho výrobcovia si hlavu lámať nebudú musieť.

Za dodávateľa bŕzd bola vybratá firma AP Racing, o dodávateľovi kolies ešte nepadlo konečné rozhodnutie.

R4 by mohol mať pod kapotou aj nasledovné motory: 2,2 twin-turbo motor a 3,0 V6 – ten by mohol byť schopný dostať zo seba až 500 koní (v cestnej verzii) a 700-750 koní pri športovej verzii!

Colin McRae by mal byť zárukou skutočne kvalitného produktu – „Colin je rozhodnutý nepustiť toto auto medzi zákazníkov pokiaľ nebude skutočne hotové“ povedal Dave Plant.

Predpokladaná cena tohto vozidla by mala začínať na 130 000 librách za 340 koňovú verziu.

Dalšie informácie





Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri