Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Čo poviete na novú formulu E?

Tuesday, 14. 02. 2017 - 09:12, Ľuboš Kašický   

Čo poviete na novú formulu E?

Už v sobotu sa jazdia tretie preteky sezóny FE, no táto formula budúcnosti nás už teraz prekvapila novým konceptom

Zabudnime na hybridné pohony! Na elektriku jazdili už prvé autá a formula E je iba návratom k prapodstate. Nový šampionát FE sa síce jazdí iba tretiu sezónu a vymieňa si ešte plienky, no už čoskoro pôjde do škôlky a my už vieme s akou rovnošatou!

new-fe-front.jpg

Spark Racing Technologies, ktorú vedie bývalý šéf tímu Renault F1, Frederic Vasseur, predstavil prvú víziu nového konceptu monopostu formuly E. Auto pod typovým označením SRT-05 by sa na trati malo objaviť už v tomto roku a tímy by s ním mali vyštartovať do sezóny 2018-2019.

new-fe-rear.jpg

Monopost reaguje na posun, ktorý znamenajú nové batérie dodávané firmou McLaren Applied Technologies. Tie majú mať dvakrát vyšší výkon a minimálne dvakrát dlhšiu životnosť, ktorá odstráni doteraz povinnú zastávku uprostred pretekov, kedy sa musí vymieňať celé auto (s novou batériou). Autá budú teda ľahšie, rýchlejšie a oveľa krajšie, ako formula jeden. Veď posúďte sami.

new-fe-side.jpg

new-fe-hig.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri