Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Citroën dnes potvrdil Mikkelsena pre Sardíniu

Tuesday, 23. 05. 2017 - 13:00, Ľuboš Kašický   

Citroën dnes potvrdil Mikkelsena pre Sardíniu

Po nevydarenom úvode sezóny musia v Citroëne niečo robiť, aby ich kvalitné auto vozilo primerané výsledky. Mikkelsen nahradí mladého Lefebvra.


Štvrté miesto zo štyroch tímov v MS značiek je pre špičkový továrenský tím Citroënu hotová katastrofa. Naozaj to vyzerá, že najporuchovejšou súčiastkou na celom Citroëne C3 WRC je ten medzičlánok medzi volantom a sedadlom vodiča. Ako to však vyriešiť a zachovať si tvár aj dobré vzťahy a neporušiť zmluvy?

Nór Andreas Mikkelsen v tíme VW dokázal, že dorástol na svetovú špičku a po odchode nemeckého tímu ako jediný z pôvodnej zostavy zostal bez adekvátneho sedadla. Po niekoľkých neúspešných pokusoch nakoniec vyštartoval do sezóny s niekdajším materským tímom Škody, kde s Fabiou R5 jazdí svoju ligu. Andreas sa však netají, že stále hľadá lepšiu alternatívu. Tá teraz prišla.

nor1-1.jpg

Citroën sa s Nórom dohodol, že nastúpi za továrenský tím na nadchádzajúcej rely v Sardínii. V kokpite vystrieda mladého a ešte zjavne nezrelého Stephana Lefebvra, ktorý sa však má späť do kokpitu vrátiť na poľskej rely. Uvidíme, či tento krok bude úspešný. Mikkelsen ostatný víkend bezpečne viedol v portugalskej rely, keď v poslednej ereske havaroval a prišiel o víťazstvo.

„Je verejným tajomstvom, že sa neustále obzerám po možnosti štartovať v najvyššej kategórii," potvrdil Mikkelsen. „Som preto veľmi rád, že sme sa s Citroënom dohodli na štarte v Sardínii. Citroën má víťazný potenciál a som rád, že môžem spolupracovať s takýmto tímom. Žiaľ, nebude možnosť zvyknúť si na auto počas testov, no dôležité je, že s ním budem môcť štartovať a chcem sa tímu za túto príležitosť poďakovať."

c09.jpg

„Po polovici sezóny nie sme na priečkach, ktoré sme očakávali. Rovnako tak Andreas Mikkelsen stále hľadá príležitosť štartovať v najvyššej kategórii a tak sa naše záujmy stretli," vysvetľuje šéf továrenského tímu Citroën, Yves Matton. „Ďakujeme Škode, že Andreasa uvoľnila a rovnako tak Stephanovi Lefebvremu, že bol ochotný uvoľniť sedačku na Sardínii pre Mikkelsena. To však nijako nespochybňuje náš zámer vychovávať mladých pilotov a Stephane sa vráti na poľskej rely. Našim cieľom je maximalizovať úsilie na dosiahnutie čo najlepšieho výsledku."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri