Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ciro Racing Team v Dobšinej na stupňoch víťazov

Thursday, 24. 07. 2014 - 08:41, Zdenka Frývaldská   

Ciro Racing Team v Dobšinej na stupňoch víťazov

Dobšinský kopec bol aj v sezóne 2014 zaradený do Majstrovstiev Európy v Pretekoch automobilov do vrchu. Možnosť odštartovať využil aj Ciro Racing Team, za ktorý sa predstavili traja jazdci.

 

Jozef Pisch;0x8c9352.jpg

Trať dlhá 6 810 metrov s 30 zákrutami, prevýšením 397 metrov a neskutočnou diváckou kulisou, je jednou z najobľúbenejších kopcových tratí nielen na Slovensku ale aj v Európe. Každoročne sa tu stretáva vyše sto jazdcov, ktorí si chcú do svojich štatistík opäť zapísať aj Dobšinský kopec. S rovnakým cieľom, avšak aj s nádejou na dobrý výsledok, sa sem v dňoch 18.- 20. júla 2014 vydal Ciro Racing Team. Na tomto kopci ho zastupovali Peter Deak, Štefan Bolaček a Jaroslav Boldiš.

Jozef Pisch;co8c4932-8.jpg

Peťo Deak určite nespomína práve najpríjemnejšie na Rally Lubeník, kde si kvôli technickým problémom príliš nezajazdil. Náhradou za rally mal byť takmer domáci, Dobšinský kopec. So svojím Renaultom Clio bol zaradený do triedy A do 2000 ccm, kde sa zišlo dokopy päť jazdcov. Aj keď konkurencia bola vysoká, jazdec sa nedal zahanbiť a už v tréningových jazdách dosahoval výborné časy, ktoré ho radili na druhé miesto. V nedeľu zo svojho najlepšieho času stiahol ešte tri sekundy, no jeho súper Vlado Hudy bol predsa len rýchlejší a svoju prvú priečku si postrážil. Rožňavčan sa teda na stupne víťazov postavil na druhé miesto, no vedľa majstra Slovenska, čo pre neho znamenalo skvelý výsledok. „Bol to môj prvý pretek do vrchu a myslím, že vcelku úspešný. Dobšinský kopec poznám z bežnej premávky naspamäť, ale jazda po uzavretej trati je niečo úplne iné. Som zvyknutý na rally, ale na kopcoch sa mi páči to, že počas tréningových jázd sa dá pohrať s nastavením podvozku a dajú sa hľadať aj limity auta. V každej jazde som sa zlepšoval o pár sekúnd, čo ma tešilo a nakoniec to vyšlo na 2.miesto. Musím tiež pochváliť organizátorov za perfektne odvedenú prácu. Tento rok bol pre mňa dosť smolný, tak dúfam, že som už preťal šnúru neúspechov a ešte sa stretneme na nejakom kopci", zhrnul svoj účinkovanie v Dobšinej jazdec.

Jozef Pisch;0x8c0020.jpg

V triede N-2000 sa po kopci na Hutoch aj tentoraz predstavil Štefan Bolaček. So svojou dieslovou Škodou Fabia súperil s ďalšími tromi „silnými" konkurentmi a zo všetkých štyroch jázd si odniesol tretie miesto. Táto pozícia mu vydržala až do konca pretekov. Ciro Racing Team mal svoje zastúpenie aj v Slovenskom kopcovom pohári. V ňom len po druhýkrát v tejto sezóne bojoval o body aj Jaroslav Boldiš. Celý rok pracoval na svojom vozidle a práve na Dobšinú sa mu podarilo doladiť motor. Jeho rozšírený Seat Ibiza je naozaj dostatočne viditeľný a nestratil sa ani vo výsledkoch, kde mu v konkurencii šiestich súperov patrilo štvrté miesto. Jeho cieľom je čo najviac jazdiť a postupne zrýchľovať, čo sa mu zatiaľ naozaj darí..

Tibor Szabosi;h7p0784-2.jpg

Ciro Racing Team si z Dobšinského kopca odniesol veľké množstvo zážitkov, ale aj nové skúsenosti a pekné umiestnenia. Zatiaľ nie je úplne jasné, kde sa jeho jazdci predstavia najbližšie, ale určite to nebude dlho trvať a znovu ich uvidíme na súťažnej trati.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri