Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

„CIEĽ na Dobšinskom kopci 2014 nesplnený "

Thursday, 24. 07. 2014 - 19:56, T. Szabosi   

„CIEĽ na Dobšinskom kopci 2014 nesplnený

Hlboko za očakávaním a so zlým pocitom z jazdy zakončil svoje účinkovanie na pretekoch ME pretekoch automobilov do vrchu Dobšinský Kopec 2014 Julo Konček. Návrat na obľúbený domáci kopec bol pre Jula a jeho Vauxhall Vectra STC trpký.

Jozef Pisch;co8c5092-9.jpg

Čakal som všetko možné, ale to čo som si odtrpel počas jázd na kopci ma veľmi prekvapilo. Už od soboty rána som bol plný očakávania a priznám sa a aj nervózny. Na psychike mi nepridal ani dlhý čas čakania z dôvodu nehôd a čistenia trate, ale hneď po štarte ma zarazili jazdné vlastnosti mojej vectričky. Auto mi skákalo zo strany na stranu a ja som nerobil nič iné, iba som ho strážil, aby sa nedotklo zvodidiel. Nikomu neprajem taký pocit neistoty počas jazdy. Čas bol samozrejme katastrofálny. Chcel som to hneď zabaliť, ale skúsili sme iné tlaky v pneumatikách. Jazda síce bola o trošička rýchlejšia a čas bol o 13 sekúnd lepší, ale z ďaleka to nebolo ono. V nedeľu ráno som úplne zmenil geometriu a povedal som si, že predsa len z úcty k divákom a usporiadateľom to ešte raz vyskúšam. Čas, ktorý som dosiahol bol sice tretí v mojej triede, ale zároveň bol ďaleko za mojim maximom, který som tu dosiahol pred 6 rokmi. Po porade s týmom po jazde sme sa rozhodli nenastúpiť na druhú jazdu, pretože z úcty k sebe samému by som sa nemohol postaviť s takým pre mňa katastrofálnym časom na stupeň víťazov a ešte si za taký výkon zaslúžiť odmenu a potlesk divákov.

Jozef Pisch;0x8c9502.jpg

Viem, že sme neboli na 100 percent pripravení po technickej stránke na kopec, ale odchádzal som z preteku s veľmi zmiešanými pocitmi. Dúfam, že moje sebavedomie mi trošku stúpne počas prvého augustového víkendu na Slovakiaringu, kde ma čakajú preteky rakúskeho okruhového pohára Histo Cup v rámci mojej kategórie Young - Timer, kam vlastne vekom už patrí moja Vectra.

Tibor Szabosi;h7p0087-1.jpg

Jediné, čo ma potešilo počas víkendu bolo to, že som stretol zopár svojich priateľov a kamarátov, s ktorými som na kopcoch počas kariéry čo to už zažil. Stretnutie s niektorými bolo po rokoch veľmi príjemné.

Tibor Szabosi;gh7p2430.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri