Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Christian Malchárek testoval Nascar na Slovakia Ringu

Monday, 30. 03. 2015 - 19:30, Martin Trenkler   

Christian Malchárek testoval Nascar na Slovakia Ringu

Slovenský automobilový pretekár Christian Malchárek bude v tomto roku prvým Slovákom v slávnej sérii NASCAR. V európskej sérii Nascar Whelen bude pretekať v kategórii Elite 2 v Chevrolete SS rakúskeho tímu DF1 Racing. Viedenská stajňa má svoj hlavný stan v tomto roku rozložený na Slovakia Ringu pri Bratislave a už má za sebou aj prvé predsezónne testovanie. Chevrolet SS číslo 66 bude Christian Malchárek zdieľať so slávnym tímovým kolegom: v spomínanej kategórii Elite 2 bude jazdiť talentovaný Slovák, v Elite 1 bude silný 500-koňový stroj pilotovať Francúz Christophe Bouchut, víťaz legendárnych pretekov 24 hodín Le Mans.

df1racing-garaz.jpg

Prvé spoločné testovanie na našom jedinom okruhu malo pomôcť k zoznámeniu sa oboch jazdcov a nájdeniu spoločnej reči pri hľadaní správneho nastavenia. Christian Malchárek odjazdil na 5922 metrov dlhej dráhe takmer 2 hodiny čistého času. „Z prvého spoločného testovania mám veľmi dobrý pocit," povedal Christian Malchárek. „Myslím si, že s mojim tímovým kolegom Bouchutom budeme dobre spolupracovať a že budeme  dobrý tím. Ešte stále mám veľa priestoru na zlepšenie, zvykám si na novú techniku ako aj na nový spôsob jazdy, keďže je veľmi odlišný od toho, na ktorý som bol doteraz zvyknutý. Dúfam, že zlepšenie sa dostaví čo najskôr a že budeme bojovať o čo najvyššie priečky. Momentálne strácam na Christophea 1,8 sekundy,  čo je podľa šéfa tímu Norberta Walchhofera veľmi dobrý výsledok. Už sa neviem dočkať začiatku sezóny a prvých pretekov vo Valencii."

racecar-bouchut-malcharek.jpg

Začiatok sezóny 2015 Nascar Whelen Euro Series je naplánovaný na 25. apríla. Viac informácií nájdete na FB stránkach Christiana Malchárka a tímu DF1 Racing.

Race Pro Media

malcharek-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri