Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Chrípka a víťazstvo

Tuesday, 03. 10. 2017 - 12:06, Ľuboš Kašický   

Chrípka a víťazstvo

Holandský Senna oslavoval v sobotu len dvadsať rokov a v nedeľu hneď pridal druhé víťazstvo v prestížnej formule jeden. Až také ľahké to však nebolo.


Najmladší víťaz v histórii F1 (vlani v Barcelone mal iba 18 rokov a 228 dní) pridal v nedeľu druhé víťazstvo a dokonca aj to by mu stačilo na pozíciu najmladšieho víťaza, pretože Sebastian Vettel mal pri prvom víťazstve na mokrej Monze 2008 „až" 21 rokov a 73 dní!

Martin Trenkler;ren4926.jpg

Na trati to dravý mladík, ktorý svojou jazdou aj vystupovaním viac pripomína Sennu, než Hamilton, však narodeniny v sobotu príliš neoslavoval. „Tieklo mi z nosa, bolela ma hlava a asi som mal slabšiu chrípku," priznal pre holandské média Max Verstappen po nedeľňajšom víťazstve v Sepangu. „Nebývam chorý, no v noci pred pretekmi som zle spal a necítil som sa dobre."

Martin Trenkler;11o3028.jpg

Ťažko si predstaviť jazdu s plným nosom v prilbe vo formule jedna. A aj keď to asi až tak dramatické nebolo, tak z tohto pohľadu je mladého víťazstvo ešte zaujímavejšie. Ani pred nadchádzajúcou veľkou cenou Japonska, ktorá sa ide v nedeľu v Suzuke, sa však Holanďan necíti ideálne. Napriek tomu už je však v Japonsku a plánuje sa vo štvrtok povoziť na rýchlovlakoch v regióne okolo Suzuky. Že by preto, aby nestratil rýchlosť? :)

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri