Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Rakúsko

Chooligan Racing Team štartuje na Rebenland Rallye 2024 v Rakúsku

Tuesday, 12. 03. 2024 - 13:07, Miroslav Majláth   

Chooligan Racing Team štartuje na Rebenland Rallye 2024 v Rakúsku

Róbert Kolčák sa po zimnej príprave už v piatok (15.3.2024) postaví na štart svojej prvej súťaže v tohtoročnej sezóne. Stane sa tak v rámci Rebenland Rallye 2024 v Rakúsku.

 

T. Szabosi;jm1a2218.jpg

Chooligan Racing Team po minuloročnom debute v rally súťažiach spomínaným podujatím odštartuje v poradí svoju už druhú sezónu. Spoločne s vozidlom Škoda Fabia R5 sa vo farbách tímu predstaví súťažná posádka Róbert Kolčák – Emil Horniaček. Táto dvojica v minuloročnej sezóne spoločne absolvovala trojicu podujatí konajúcich sa v Rakúsku, Čechách a Slovinsku.

T. Szabosi;jm1a2420.jpg

Pre Roba Kolčáka bude Rebenland Rallye 2024 ďalšou z noviniek, keďže tu ešte nikdy neštartoval.

T. Szabosi;jm1a2810.jpg

„Je pravda, že na Rebenlande som ešte neštartoval a tým pádom nepoznám trate. Ale pevne verím, že sa nám s Emilom podarí dobre napísať rozpis a potom aj dobre absolvovať celú súťaž a dojazdiť až do jej cieľa. Určite sa budeme trochu musieť zosúladiť a nájsť spoločné tempo, keďže v R5-ke sme spolu ešte nejazdili, ale Emil je skúsený spolujazdec a verím, že sa nám to podarí veľmi rýchle. Musím priznať, že sa už na štart prvej tohtoročnej súťaže veľmi teším. Po škole u Mäkinena a domácich testoch to bude zase niečo iné. V Rakúsku som v minuloročnej sezóne začínal svoju jazdeckú kariéru a podarilo sa mi dojazdiť hneď na treťom mieste v rámci Mitropa Cupu. Teraz sa na štart Rebenland Rallye 2024 postaví až devätnásť vozidiel zaradených do triedy RC2, čiže konkurencia bude poriadne veľká a poriadne silná. Je tu množstvo výborných a kvalitných európskych jazdcov. Veď len v našej triede tu budú okrem nás súťažiť posádky nielen z Rakúska, ale aj Anglicka, Čiech, Poľska a Maďarska. Vieme, že táto súťaž bude veľmi náročná. Našim cieľom je nazbierať množstvo ďalších skúsenosti na ťažkých tratiach, ktoré následne zúročíme v sezóne. Vzhľadom na vysoké štartové číslo budeme musieť byť opatrnejší. Na tratiach už totiž bude od pred nami štartujúcich vozidiel veľa vyťahaného štrku a blata. Na druhej strane sú takéto podmienky super pre zbieranie ďalších skúseností,“ povedal pred odjazdom do Rakúska Róbert Kolčák.

T. Szabosi;jm1a2912.jpg

Rebenland Rallye 2024 privíta na štarte viac ako sto súťažných posádok z desiatich krajín. Organizátor pre súťažiacich pripravil dvojetapovú súťaž, ktorej trať má mať dĺžku viac ako tristo kilometrov. V tomto počte je už započítaných aj viac ako stošesťdesiatdva meraných kilometrov, ktoré sú rozdelené do šestnástich rýchlostných skúšok. Počas prvej etapy účastníci Rebenland Rallye 2024 absolvujú celkovo sedem rýchlostných skúšok, no a v druhej etape zvyšných deväť. Štart súťaže je naplánovaný na piatok (15.3.2024) na 13 hodinu 30 minútu. Prvú posádku na cieľovej rampe môžeme očakávať v sobotu (16.3.2024) od 19:00 hodiny. O tom, ako sa darilo slovenskej posádke Róbert Kolčák – Emil Horniaček a Chooligan Racing Teamu, vás budeme informovať po dojazde do cieľa.

Chooligan Racing Team

Miro Majláth    



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri