Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Česko-slovenská posádka na Majstrovstvách Európy v rally

Sunday, 04. 01. 2015 - 16:22, Martin Trenkler   

Česko-slovenská posádka na Majstrovstvách Európy v rally

Freistadt (AT), 4.1.2015 - Rakúska 32. International Jänner Rallye dnes slávnostne odštartuje seriál Majstrovstiev Európy v rally (FIA ERC). Po prvýkrát sa v tomto prestížnom seriáli predstaví aj česko-slovenská posádka tímu CERS performance Ondřej Bisaha z Kroměříža a spolujazdec Lukáš Šintal z Prešova.

Slávna Jänner Rallye s centrom vo Freistadte neďaleko Linza dnes ponúkla posádkam tréningové a kvalifikačné jazdy na zasneženom asfalte. Takýto mimoriadne náročný povrch na nich čaká aj najbližšie dva dni, kedy posádky absolvujú 237,8 súťažných kilometrov a dovedna prejdú až 825 km. Nedeľňajší program ešte predstavuje slávnostný štart v historickom centre Freistadtu. Prvé auto odštartuje do prvej etapy v pondelok ráno o 7:56. Posádka Ondřej Bisaha/Lukáš Šintal súťaží na tomto podujatí spolu po prvýkrát. Ondřejova predošlá snaha uspieť na Jänner Rallye skončila predčasným vypadnutím, preto sa mladá posádka posnaží o čo najviac skúseností na náročnom a meniacom sa povrchu.

mg-4873.jpg

Ondřej Bisaha: „Štartujeme zatiaľ na vozidle Renault Clio R3 s predným náhonom, v triede ERC3. Sme mladá posádka bez vzájomných skúseností, takže táto súťaž bude aj o koncentrácii a zžití sa. Mám hlavne skúsenosti s asfaltovými súťažami a nastaveniami, preto musím prenastaviť aj spôsob prístupu a myslenia na tomto neznámom povrchu. Začneme na našich tradičných 100 % a veríme, že sa ďalšími jazdami budeme len a len zrýchľovať. Podmienky a vozovka sa menia každým dňom, takže to bude tiež mimoriadne náročné na zmeny v rozpise. Žiaľ, museli sme vynechať kvalifikáciu, no všetko zlé je na niečo dobré, a teda aj naša posledná štartová pozícia v ERC3: vlastnosti pneumatík s hrotmi nám umožnia, verím, rýchlejšie prejazdy na vyjazdenom povrchu."

mg-4877.jpg

Lukáš Šintal: „Počasie je nevyspitateľné a treba dávať veľký pozor na správne diktovanie rozpisu a taktiež na kritické úseky, ktoré sa počas súťaže môžu ešte veľmi zmeniť. Našou hlavnou ambíciou je dôjsť do cieľa a veríme, že s dobrým výsledkom. Utlačený sneh, hrubá vrstva snehu a ľad, no aj úseky s čistým, resp. mokrým asfaltom budú veľkou výzvou."

Martin Trenkler/Race Pro Media

mg-4427.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri