Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Cena pre Michaela Schumachera

Wednesday, 25. 05. 2016 - 11:23, Ľuboš Kašický   

Cena pre Michaela Schumachera

V stredu sa v Monaku hral tradičný futbalový zápas pred GP F1. Pripomenuli si aj Schumachera pre ktorého zohrajú zápas pred GP Nemecka.

Legendárny Schumacher futbal miloval a vždy sa aktívne podieľal na spoluorganizovaní futbalových charitatívnych zápasov (mimochodom hral aktívne v mieste svojho bydliska aj za miestny futbalový klub). Od svojej nešťastnej nehody na lyžovačke v závere roka 2013 je ex-šampión paralyzovaný a priatelia si na neho spomínajú aj na takýchto podujatiach.

monako-futbal-1.jpg

V piatok pred GP Monaka, ktorú Schumacher vyhral päťkrát a získal si prezývku „Pán Monte Carlo", bude odovzdaná cena „Nurburgring Award" pre najlepšieho Nemca, ktorú dostane práve Michael Schumacher. Ten nemeckú GP vyhral tiež päťkrát (1995, 2001, 2002, 2004, 2006) a nikto sa mu doteraz nepriblížil (Alonso, Senna, Piquet, Stewart i Fangio ju vyhrali „iba" 3x). Cenu prevezme jeho manažérka Sabine Kehmová.

ms05.jpg

„Nikto si to nezaslúži viacej, ako Michael," nechal sa počuť Norbert Haug, bývalý športový šéf Mercedesu. „Toto ocenenie jeho celoživotnej práce mu isto dodá silu pri zotavovaní sa."

ms01.jpg

Okrem toho sa pred GP Nemecka na Hockenheime v závere júla odohrá charitatívny futbalový zápas, kde bude za najväčšiu hviezdu Sebastian Vettel, ako nasledovník Schumiho tradície.

ms04.jpg

„Michael veľa rokov takéto unikátne futbalové zápasy inicioval a spolu s Dirkom Nowitzkim (pozn. nemecká basketbalová hviezda) sme radi, že môžeme fanúšikom znova niečo také ponúknuť a poďakovať sa tak za ich podporu Michaelovi," dodala Sabine Kehmová.

monako-futbal-3-2011.jpg

Takže tí, ktorí sa chystáte na Hockenheimring (týždeň po Hungaroringu) máte možnosť rozšíriť si svoj víkendový program.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri