Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Bouffier testoval na svoj prvý štart za oficiálny tím vo WRC (+3 videá)

Saturday, 16. 08. 2014 - 17:57, Katarína Ďurecová   

Bouffier testoval na svoj prvý štart za oficiálny tím vo WRC (+3 videá)

Bryana Bouffiera čaká v Nemecku prvý štart na Rallye Deutschland a zároveň i prvý štart za volantom Hyundaiu i20 WRC v najvyššej kategórii. Tento Francúz spoločne s tímovým kolegom Thierrym Neuvillom už za sebou majú i test na toto podujatie, ktorý sa uskutočnil pri mestečku Waldhaus v spolkovej republike Thüringen. Test trval dva dni, pričom prvý deň sa za volant posadil práve Bryan Bouffier, v druhý deň už zmienený Neuville.

Pozrite si tri videá z nemeckého testu Hyundai Motorsport. Na prvých dvoch je možné vidieť zaznamenaný priebeh oboch dní testu tohto tímu a teda zábery z jazdy Bryana Bouffiera a Thierryho Neuvilla, na treťom a poslednom videu je možné vidieť jeden prejazd francúzskeho jazdca. Všetky videá prehráte po kliknutí na nasledujúce fotografie.

crash.net;

Jozef Pisch;1t1u8559-3.jpg

Facebook - Bryan Bouffier Page Officielle;

„Je to prvýkrát, čo budem vo WRC štartovať v oficiálnom tíme, takže ani nemusím hovoriť ako veľmi som rád a ako sa na túto možnosť teším. Na nemeckej rally som predtým nikdy neštartoval, ale minulý rok som tam pomáhal s rozpisom na šotoline, takže viem, čo očakávať. Miestne rýchlostné skúšky ale nie je možné naučiť sa naspamäť. Zoznamovacie jazdy budú pre nás kľúčové, keďže je veľmi dôležité mať dobrý rozpis pri tejto rally", hovorí 35-ročný Francúz, ktorý väčšinu tejto sezóny strávil ako testovaní jazdec Hyundaiu, alebo štartoval na niekoľkých podujatiach ERC.

Súťažný debut za volantom i20 WRC má však Bryan Bouffier už za sebou - štartoval s ním na francúzskej Rallye d'Antibes, kde zvíťazil. Čo sa však WRC týka, tak je rozhodne nutné pripomenúť úvodné podujatie sezóny, Rallye Monte Carlo, kde Bouffier štartoval s Fordom Fiesta RS WRC a po veľkom boji s víťazným krajanom Sébastienom Ogierom nakoniec skončil na vynikajúcom druhom mieste.

Facebook - Bryan Bouffier Page Officielle;

Okrem testu s Hyundaiom Bouffier navštívil továreň tohto tímu, ktorá sa nachádza taktiež v Nemecku a následne absolvoval i dvojdňový afaltový test v Prahe (respektíve v jej okolí) s Martinom Kočim, kde Kočimu pred nemeckou rally predával svoje skúsenosti zo spevneného povrchu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri